Jump to content

„Azt hiszed, okos vagy? Itt játszd az agyad!”

2015. 09. 21. 14:35

Ezzel a szöveggel indul el a QuizNight hetedik nemzetközi bajnoksága jövő hétfőn. Már most érdemes elkezdeni gyűjteni a csapattagokat annak, aki a verseny elejétől részt akar venni. Szeptembertől májusig nem lesz üres hétfő estéje annak, akit elkap a kvízláz – minden hétfőn ugyanis több, mint harminc kocsma, kávézó és pub nyitja meg kapuit a játékosok előtt.

A programot három magyar fiú indította évekkel ezelőtt, de mára annyira kinőtte magát, hogy Erdélytől Bécsig bárhol belefuthat az ember egy-egy kvízező társaságba azokon a bizonyos hétfő estéken. Nagyjából öt fős csapatokkal lehet nevezni – a plusz tagokért pontlevonás jár; de ki tudja, mennyi pontot szerezhetnek ők a társaságnak. A kérdéssorok az általános műveltségtől kezdve a középkori jogszabályokon és az afrikai hegycsúcsok ismeretén keresztül a nyugatosok költészetéig mindent lefednek.

Lehet csupán egy este erejéig versenybe szállni, (általában, kocsmákról lévén szó, alkohol üti a markát az adott esti nyerteseknek,) de akik a bajnokságra neveznek, azoknak a kérdések megválaszolásán kívül is lesz bőven dolga. Halloweenkor tököt faraghatnak, november végére a bajszukat növeszthetik meg, farsangkor pedig természetesen beöltözhetnek: ezekért mind-mind plusz pontok járnak – úgynevezett jelvényeket szerezhetnek az elváráson felüli teljesítménnyel. Akinek ez még mindig nem lenne elég, olyan feladatok végrehajtására is vállalkozhat, mint a több városban való játék, a csak lányokból álló csapat felállítása, vagy a játékosok szüleinek bevonása a kvízbe.

Az eredmény tehát a következő: egy kocsmában ülünk a barátainkkal, játszunk, rengeteg izgalmas, új információt szedünk össze a válaszokból, és a végén még a nyereményeket is besöpörhetjük – hát indulhatna ennél jobban a hét?

(Forrás:kulturmozaik.hu/Fotó:facebook)