Jump to content

2015-ös Nemzeti Vágta – Lóra, magyar!

2015. 09. 18. 10:20

Lovasbemutatók, csikósok, huszárok, fogathajtás, ménes terelés Nemzeti Lovas Színház, és minden, mi szem-szájnak ingere...

Idén nyolcéves a Nemzeti Vágta. Akik az első alkalmával ismerték meg egymást, azok most írathatták be iskolába a gyermeküket. Ez többségében persze spekuláció, de igen jól hangzik. Akárhogy is, a Hősök terén megrendezett Nemzeti Vágta, immáron nyolc éve létezik, egyre jobban benne van a köztudatban, egyre több nézőt és versenyzőt, vágtázót vonz. Mi sem tanúsítja ezt jobban, mint a résztvevő települések egyre növekvő száma, a határokon kívüli és belüli növekvő érdeklődés és részvétel. A Nemzeti Vágta az évek során bebizonyította, hogy van létjogosultsága. Abától Zircig, Soprontól Sepsiszentgyörgyig 72 település nevezett be a versenyre, jövőre pedig jó eséllyel még többen lesznek a versenyzők és az előadóművészek.
Aki pedig csak látni és tapasztalni megy, annak sincs oka panaszra, hiszen változatos lovas bemutatókat, elő- és főfutamokat, kocsi- és fogathajtó versenyeket, ménes terelést, lovas színházat, mesteridomárok bemutatóit, huszárokat, betyárokat, csikósokat láthat a hétvége mindkét napján, ha pedig elfáradt és megéhezett a nagy nézelődésben és csodálkozásban, az országkonyhában tradicionális ételeket ehet, melyeket hazai pálinka és borkülönlegességekkel öblíthet le aztán. De a változatosság gyönyörködtet elv alapján az Andrássy úton a Bajza utcáig kézműves vásár és vendéglátós bodegák sora várja a látogatókat, életünket és vérünket pedig a véradó állomáson ajánlhatjuk fel. A kicsiket a pónicikli, a mesebusz és vágta játszótér szórakoztathatja, a nagyobbakat a huszártábor és a mesterség bemutatók.
A program nagyszabású, az élvezet garantált.

A rendezvény honlapja, programmal és térképpel:
http://vagta.hu/

(szl)

(forrás: kulturmozaik.hu / fotó: vagta.hu