Jump to content

Varázslók a robotok ellen! - Program hétvégére

2015. 09. 14. 08:15

Hány pálcasuhintás kell egy ellenséges űrhajó ellen? Melyik az erősebb: egy robot vagy egy mágikus gólem? Legyőzné-e Aragorn Darth Vadert?

Az utolsó kérdés természetesen becsapós volt, mert a tudományos-fantasztikus irodalom szent és kevéssé szent őrültjei még abban a kérdésben se jutottak dűlőre annyi év után, hogy Darth Vader fénykardja meg tudja-e vágni Supermant, de annyira illett a sorba, hogy kár lett volna kihagyni. De nem is ez a lényeg.
Ha szokták ilyen és ehhez hasonló kérdések foglalkoztatni, akkor jó hírünk van az ön számára. 2015. szeptember 26-án, azaz szombaton, 14:00-20:00 között a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár egyik egysége, a Kőbányai Könyvtár (1105. Budapest, Szent László tér 7-14.) sci-fi és fantasy napot szervez.
A programok között szerepelnek előadások, interaktív előadások és kerekasztal beszélgetések írókkal, fordítókkal és könyvkiadókkal, kvízfeladatok és kézműves foglalkozások, jelmez- és társasjáték versenyek, futurisztikus ékszerkészítő műhely és robotfigura-készítés, és további, egyelőre még nem részletezett szórakozások. Amit biztosan tudunk máris, hogy a rendezvényen a kiadók közül az Agave Kiadó, a Gabo SFF, a Magyar Tolkien Társaság és a Fumax Kiadó képviseltetni fogja magát, az írók és fordítók közül pedig Kleinheincz Csilla, Moskát Anita és Brandon Hackett készülnek színvonalas előadásokkal.

A részvétel a könyvtárba érvényes regisztrációs jeggyel lehetséges, amelynek megváltása ingyenes.

Akinek felcsigáztuk az érdeklődését, már most írja fel a naptárába a dátumot! Találkozunk odaát!

Link a rendezvényhez:
http://www.fszek.hu/konyvtaraink/szent_laszlo_ter_7-14_/?article_hid=30031

(szl)

(forrás: kulturmozaik.hu / fotó: pinterest.com)