Jump to content

Programok augusztus első hétvégéjére

2015. 07. 30. 16:36

Bár most még borongós az idő, hétvégére reményeink - és az időjósok - szerint már kültéri időtöltésre maximálisan alkalmas programok sorakoznak fel az alábbi ajánlóban. Legyen szó Budapestről vagy a rövid utazással elérhető régiós városokról, az élet augusztus első napjaiban még jobban felpezsdül.

Táncbazár - Várkert Bazár, Budapest

Javában zajlik és hétvégéig tart a Várkert Bazár Öntőház udvarában esténként megrendezett Táncbazár. A Nemzeti Táncszínház a legkülönbözőbb műfajokat hozza testközelbe, hiszen az előadások java része után táncház keretein belül sajátíthatjuk el mi is az alapokat. Péntek este (július 31-én) kalotaszegi néptánc, szombaton (augusztus 1-én) kortárs és bolero ötvözése, vasárnap (augusztus 2-án) szatmári néptánc a terítéken... Részletek és jegyvásárlás ITT

Budapesti Nyári Fesztivál

A Budapesti Nyári Fesztivál ismét a legkülönbözőbb (és legszínvonalasabb) színházi programok olvasztótégelye. A számtalan program közül részemről a Városmajori Szabadtéri Színpad augusztus 1-i előadását választanám: Zilahy Lajos Halálos tavasz című művét Lengyel Tamással a főszerepben (este 20:00-tól), vagy a gyermekeim kedvéért a margitszigeti Szent Margit-romoknál, augusztus 2-án 10:30-tól látható-hallható Tabulatúra régizene-együttes előadását (ingyenes gyermekprogram!). És Ön melyik programra voksol? Segítség ITT.

Zenélő Budapest programsorozat

Májustól augusztus 15-ig bezárólag összesen nem kevesebb mint 432 ingyenes program zajlik Budapest 6 különböző pontján, többek között a Margitsziget Zenélő Kútjánál vagy épp a Szent István Bazilikánál. A közönség minden héten pénteken, szombaton és vasárnap élvezheti az erdélyi népzenei előadást, az operaénekes és az őt kísérő fafúvósok vagy épp egy szaxofon együttes zenéjét, helyszíntől függően. A 6 helyszín, az időpontok és az ezekhez tartozó 6 műfaj ITT tekinthető meg, a jegyvásárlást pedig nyugodtan elfelejthetjük.

A Zsámbéki Színházi Bázis programjai

A Zsámbéki Színházi Bázis már a helyszín miatt is különleges választás: némely programok a Zsámbéki-hegy oldalában, a Szomor felé vezető úton megtalálható szabadtéri rendezvényhelyszínen, a Rakétabázison kerülnek megrendezésre, míg mások a lélegzetelállító háttérként szolgáló premontrei kolostor romjainál.. Csak, hogy két példát említsek a számtalan nézni- és hallgatnivaló közül: augusztus 1-én a Romtemplomnál a Presidance Company "Hungarythm" előadását élvezhetjük, augusztus 2-án, vasárnap pedig "A vámkisasszony" c. monodráma ősbemutatójának lehetünk részesei a Színházi Bázison. Még sokkal több esemény és részletek ITT