Jump to content

Több ezer programmal nyit a 25. Művészetek Völgye

2015. 05. 28. 15:08

Számos helyszínen több ezer program várja a látogatókat az idén fennállásának 25. évét ünneplő Művészetek Völgyében július 24. és augusztus 2. között - mondta el a M1 aktuális csatorna csütörtök délelőtti műsorában Márta István, a fesztivál igazgatója.

Az évforduló megünneplésére új helyszínként jelentkezik idén a kapolcsi Törzskávéház, ahol olyan helyi lakosokkal, szervezőkkel, zenészekkel és művészekkel találkozhatnak az érdeklődők, akik kulcsszerepet játszottak a fesztivál történetének elmúlt évtizedeiben.

Mindez elsősorban nem a nosztalgiázás, hanem a tapasztalatainknak a következő generáció számára való átadása miatt fontos - tette hozzá a Márta István, aki felidézte, hogy 25 évvel ezelőtt nem gondolták, és nem is tervezték, hogy ilyen hosszú időn keresztül minden évben lesz Művészetek Völgye.

A fesztiváligazgató kitért arra is, hogy a rendezvénynek helyszínt adó három Balaton-felvidéki falu - Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend - között idén is jár a "csigabusz", valamint most először elektromos autók is segítik a közlekedést. További újítás az az internetről letölthető mobilalkalmazás, amely nem csupán megkönnyíti a parkolást, de percről-percre nyomon követhetőek vele a fesztivál eseményei.

A 25. Művészetek Völgye teljes programja a www.muveszetekvolgye.hu internetes oldalon érhető el.

(Forrás:kulturmozaik.hu;mti/Fotó:tixa.hu)