Jump to content

Áprilisra kész a világkiállítás magyar pavilonja

2015. 03. 16. 13:40

Egy hónap múlva elkészül az Expo2015 milánói világkiállításra épülő magyar pavilon – hangzott el a magyar pavilon és programjainak hétvégi bemutatásán Milánóban. Az Életkert elnevezésű magyar pavilon az Expo2015 területén közvetlenül Nagy-Britannia bemutatója mellett áll.

A magyar kiállítócsarnokkal szemben Vatikánváros pavilonja található. A pavilon Noé-bárkáját is idézi az épület tetején levő természeti kaleidoszkóppal. A magyar pavilon és az ezt övező kert összterülete 1910 négyzetméter. Ebből a 411 négyzetméteres magyar pavilon épületében 271 négyzetméter a kiállítótér.

Az egyelőre videón bemutatott pavilon egyik látványossága Bogányi Gergelynek az épület előcsarnokában felállított csodazongorája lesz, amelyen neves magyar művészek Bartók Béla és Kodály Zoltán műveit adják majd elő.

Külön terem mutatja be a C-vitamin feltalálójának, Szentgyörgyi Albertnek az alakját. A Szentgyörgyinek szentelt két mellszobor és installáció Oláh Arré Éva, a 45 éve Milánóban élő magyar szobrászművész, a Brera Szépművészeti Akadémia volt tanárának alkotása.

A Táplálni a világot, energiát adni az életnek mottójú világkiállításra készülő magyar pavilon Életkertjében a nemzetközi közönség 33-33 különböző magyar fát, gyümölcsöt, zöldséget és tradicionális magyar gyógy- és fűszernövényt ismerhet meg.

Az Expo2015 május elsejétől október 30-ig tart. Az egész világból 20 millió látogatót várnak. A magyar pavilon egyik kiemelt programnapja az október 23-i nemzeti ünnep lesz.

További érdekességekért kérjük, keresse fel Facebook oldalunkat!

(fotó: italiangoodnews.com, forrás: MTI)