Jump to content

Pécsett Chagall-kiállítás nyílik

2015. 02. 26. 16:07

A 20. század egyik legkiemelkedőbb, legsokoldalúbb képzőművésze, Marc Chagall (1887-1985) alkotásaiból nyílik kiállítás Pécsett. Április 24. és október 31. között a művész 148 alkotása látható a Martyn Ferenc Múzeum Káptalan utcai épületének emeleti kiállítótermeiben.

A tárlat anyaga bibliai témájú és Homérosz Odüsszeia című művéhez kapcsolódó litográfiákból, a Párizsi Opera mennyezetének megújítására készült tervrajzokból, vázlatokból és a jeruzsálemi Hadassah Egyetemi Kórház zsinagógájának ablakillusztrációiból áll.

Kőhalmi Andrea, a Janus Pannonius Múzeum kommunikációs és marketing osztályvezetője elmondta, hogy idén „erős és izgalmas kiállítási programmal” várják az érdeklődőket, nem csak Chagall művei miatt lesz érdemes a turistáknak Pécsre jönniük.

Február 28-án a Modern Magyar Képtárban kezdődő Országos Kisplasztikai Quadriennálén 85 művész 135 alkotása csodálható meg, május 15-től a Múzeum Galériában az európai analitikus festészet meghatározó alakja, Gianfranco Zapettini művei, május 22-től a Vasarely Múzeumban Victor Vasarely fia, a Renault emblémáját is tervező Yvaral munkái láthatók.

További érdekességeket talál, ha Facebook oldalunkra kattint.

(fotó: szallaskiadok.hu, forrás: MTI)