Jump to content

Csaknem ezer program a Kultúrházak éjjel-nappalon

2015. 01. 31. 16:38

Mintegy ezer program várja február 13. és 15. között az érdeklődőket országszerte a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozaton – mondta el Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár és Sajó Attila, a Magyar Népművelők Egyesületének elnöke a vecsési Bálint Ágnes Kulturális Központban tartott sajtótájékoztatón.

Idén először a határon túli művelődési intézmények is bekapcsolódhatnak az immár kilencedeik alkalommal megrendezendő programba, amelyhez február elsejéig csatlakozhatnak a kultúrházak.

Hoppál Péter emlékeztetett arra, hogy az országban mintegy négyezer kulturális értékteremtést szolgáló helyszín van, ahol évente mintegy 80 milliószor fordulnak meg az emberek.

Sajó Attila, az MNE elnöke a program ismertetésekor kiemelte: ez idáig több mint kétszáz intézmény, szervezet mintegy ezer programjával regisztrálta magát. A főszervező felidézte: a hagyományosan a farsang végén megrendezendő programsorozat fókuszában a közösségek állnak.

A szervezők azt szeretnék, hogy a tavalyi 160 ezres – rekordnak számító – látogatószámot tovább növeljék. Az elnök szólt arról is, hogy a programsorozat keretén belül pályázati lehetőségekkel kívánják ösztönözni a fiatalokat, a részletekről a www.kulturhazak.hu oldalon és a Facebookon lehet tájékozódni.

További érdekességeket talál Facebook oldalunkon.

(fotó: civilkozpont.eu, forrás: szinhaz.hu)