Jump to content

Visszatekintéssel köszönti a BAFTA Ethan Hawke-ot

2014. 11. 19. 23:38

A British Academy of Film and Television Arts (BAFTA) szervezete december 18-án Ethan Hawke-ot ünnepli, mely során visszatekintenek a színész eddigi pályafutására.

A rendezvény keretein belül egy színpadi interjú készül az aktuális színésszel, amelyben „a világ vezető tehetségei közül osztják meg néhányan tapasztalataikat azzal kapcsolatban, hogy hogyan élesítették és fejlesztették a szakmai tudásukat”. Ebben az interjúsorozatban korábban olyan sztárok vettek részt mások mellett, mint Tom Hanks, Dustin Hoffman, Martin Scorsese, David Fincher és Cate Blanchett.

Ethan Hawke az 1989-es Holt költők társaságában tűnt fel, azóta több mint negyven filmben játszott. Ezek közül néhány: Nyakunkon az élet, Gattaca, Szép remények, A 13-as rendőrőrs, A bűn éjszakája és a Titkok Párizsban. A Kiképzés című filmben nyújtott alakításáért Denzel Washington partnereként 2002-ben Oscar-díjra jelölték a legjobb férfi mellékszereplő kategóriájában.

Hawke hosszú ideje működik együtt Richard Linklaterrel, aki producerként dolgozott a Mielőtt felkel a Nap, Mielőtt lemegy a Nap, és Mielőtt éjfélt üt az óra trilógiánál. Kettejük legfrissebb közös munkája a Sráckor című film, amelyet 2002-ben kezdtek forgatni. A történet tizenkét évig követi végig egy fiú életét hattól tizennyolc éves koráig.

(fotó: wegotthiscovered.com, forrás: variety.com)