Jump to content

James McAvoy-é a legjobb színésznek járó BAFTA

2014. 11. 17. 11:19

Vasárnap adták át Skóciában a Brit Filmakadémia díjait, ahol James McAvoy kapta a legjobb színésznek járó elismerést a Mocsok című filmben nyújtott alakításáért, amelyben egy korrupt, drogfüggő, alkoholista rendőrt játszott – a történet Irvine Welsh regényén alapult.

A legjobb színésznőnek járó díjat egy kevésbé ismert arc, Sophie Kennedy Clark vihette haza, aki a Philomena című filmben személyesítette meg a címszereplőt alakító Judi Dench karakterének fiatalabb énjét.

A Broadchurch sztárja, David Tennant nyerte meg a televíziós színészek díját a BBC The Escape Artist című mini-sorozatáért. Ugyanennek a kategóriának a női győztese Shirley Henderson lett a Southcliffe című sorozatért – Henderson egyébként feltűnt James McAvoy mellett a Mocsokban is.

J. J. Abrams videó-üzenetben dicsérte Tommy Gormley-t, az első rendezőasszisztenst, aki „kiemelkedő közreműködéséért” kapott hivatalos elismerést. „Három dolgot szeretnék mondani. Egy: a BAFTA király. Kettő: Skócia király. Három: Tommy Gormley király. Ő nemcsak a leghihetetlenebb rendezőasszisztens, hanem a legnagyszerűbb ember is, akivel valaha találkoztam.” – magasztalta Gormley-t Abrams, akivel az új Star Wars-filmen is együtt dolgozott.

(fotó: primetime.unrealitytv.co.uk, forrás: hollywoodreporter.com)