Jump to content

Elhunyt Carol Ann Susi, az Agymenők „láthatatlan” szereplője

2014. 11. 12. 13:24

Az Agymenők sorozatban szereplő 62 éves Carol Ann Susi, aki Mrs. Wolowitz hangját kölcsönözte a műsorban, kedd reggel Los Angelesben feladta a rák elleni harcot.

„Az Agymenők családja ma elvesztette egy szeretett tagját, Carol Ann Susit, aki elképesztően humoros és emlékezetes alakítást nyújtott Mrs. Wolowitz hangjaként.” – olvasható a Warner Bros. Television és a sorozat producereinek közleményében – „A nézők számára láthatatlan Mrs. Wolowitz karaktere egy kisebb rejtéllyé vált a műsor nyolc évada alatt. Ami viszont egyáltalán nem volt rejtély, az Carol Ann mérhetetlen tehetsége és komikusi időzítő képessége, ami minden egyes feledhetetlen megjelenéskor megmutatkozott. Ehhez hozzájárult még Carol Ann kedvessége, ő mindannyiunk számára a jókedv kiapadhatatlan forrása volt. Nagyon fog hiányozni, gondolataink a családjával vannak ezekben az időkben, szeretnénk legmélyebb részvétünket kifejezni nekik.”

Mrs. Wolowitz ritkán volt látható a képernyőn, csak a sasszemű nézők vehették észre egy pillanatra Howard (Simon Helberg) esküvőjén az ötödik évad záró-epizódjában. „Nem jobb a képzeletünkre bízni a figurát? Nem tervezzük felfedni őt a kamera előtt és szerintem jól is van ez így.” – nyilatkozta akkor a sorozat producere, Steve Molaro. Jelenleg még nem tudni, hogy a színésznő halála, hogyan fogja befolyásolni a történetet, Mrs. Wolowitz központi szerepet töltött be a műsorban.

Carol Ann Susi Brooklynban nőtt fel, a hetvenes években költözött Los Angelesbe. Röviddel ezután megkapta Kolchak titkárnője, Monique Marmelstein szerepét a The Night Stalker című sorozatban. Feltűnt a Cheers-ben, a Doogie Howserben, a Megőrülök értedben, a Just Shoot Me-ben, a Seinfeldben és a Sírhant művekben is.

Suzi számos Los Angeles-i színházi produkcióban is megjelent, például Justin Tanner két darabjában: Heartbreak Help, Coyote Women. Robin Schiff Ladies’ Roomjában is játszott Lisa Kudrow partnereként.

(fotó: zap2it.com, forrás: thehollywoodreporter.com)