Jump to content

Tom Hanks írógépeiről készít novelláskötetet

2014. 11. 06. 17:23

Írógépgyűjteménye darabjairól ír novelláskötetet Tom Hanks amerikai filmsztár – értesült a BBC News. A színész első novellája, egy sci-fi történet a közelmúltban jelent meg a New Yorker magazinban.

„Minden különösebb indok nélkül 1978 óta gyűjtöm az írógépeket – a mechanikus és hordozható gépeket egyaránt.” – mesélte Hanks hobbijáról. A készülő kötet novellái magukról az írógépekről szólnak, és természetesen az egyik írógépén írja le őket. – fűzte hozzá a kétszeres Oscar-díjas sztár.

„Egész életemben remek mesélők vettek körül. Én is el akarom mesélni néhány saját történetemet.” – nyilatkozta Hanks októberben a New Yorkernek adott interjúban.

Az egyelőre cím nélküli és pontos megjelenési dátummal sem rendelkező novelláskötetbe képek is kerülnek az írógépekről. A színész írógépek iránti szenvedélyét az is jelzi, hogy a minap nevét adta a Hanx Writer mobilalkalmazáshoz, amely egy mechanikus írógép használatának élményét nyújtja.

Az 58 esztendős filmsztár legutóbb Steven Spielberg hidegháborús thrillerében vállalt szerepet, a film jövőre kerül a mozikba.

(fotó: bellenews.com, forrás: MTI)