Jump to content

Harmadik évadát kezdi az Átrium szeptemberben

2014. 08. 06. 14:38

Az Átrium Film-Színház épületnek tereiben és színpadán vendégjátékok, koprodukcióban készült és saját előadások, filmvetítések, koncertek, könyvbemutatók és kiállítások várják a nagyérdeműt.

Ajánlójukban kihangsúlyozzák, hogy az új évadot is igyekeznek izgalmassá tenni. Idén először kapcsolódnak be Színházak Éjszakájába, Színház más-képp címmel szerveznek programokat szeptember 20-án, másnap pedig a Mohácsi testvérekkel beszélget Csáki Judit. Ugyanezen a napon nyitják meg a magyar írók portréiból készült kiállítást, mely Rick Zsófi fotóiból lett válogatva.

Az Átrium folytatja együttműködését a Kultúrbrigáddal, a Pintér Béla és Társulatával, a 011 Alkotócsoporttal, a TÁP Színházzal, a Baltazár Színházzal és a Gergye Társulattal is. Repertoáron marad az Átriumklorid, aminek az ötödik jelenetét Parti Nagy Lajos a következő évadra átírta, a W. úr üzen Börcsök Enikővel a főszerepben; a Pintér Béla és Társulata előadásai (Parasztopera, Sehova Kapuja, Korcsula, Soha vissza nem térő), valamint a gyerekekre gondolva a Közép-Európa Táncszínházzal közös előadás, A Diótörő és az egérkirály.

A Kultúrbrigáddal közös produkciók is láthatóak lesznek még, így az Igenis, miniszterelnök úr! című előadás, a Vaknyugat, és Az Őrült Nők Ketrece is, ami nyáron óriási sikerrel és teljes teltházakkal ment. Az Operettszínházzal elkezdett sikeres együttműködést is folytatják. A következő évadban sem maradunk Amerikai komédia nélkül.

(fotó: fidelio.hu, forrás: szinhaz.hu)