Jump to content

Öleld körül Budapestet, szavakkal!

2014. 08. 02. 09:07

A Mindspace nonprofit szervezet a chilei Plagio csapattal együttműködve Budapestre is elhozta a 100 szóban a városodról akciót.

A pályázatra maximum 100 szóból álló írásokat várnak, melyek témájukban Budapesthez kapcsolódnak. Ez lehet szeretet, szomorúság, szerelem, bánat, hála, közöny; a lényeg, hogy százszavas mű megalkotására inspiráljon.

Az akció Chilében 14 éve népszerű, az egész várost megmozgató kezdeményezés magyarországi változata. A dél-amerikai akció szépsége pont az egyszerűségében rejlik, 100 szóban meséli el mit jelent a város a benne élőknek, milyen történetük, emlékük, érzésük, benyomásuk van annak tereivel, eseményeivel, lakóival kapcsolatban. A chilei versenyre évente több tízezer pályamű érkezik, a nyertes szövegeket látványosan illusztrálják, és a városlakók úton-útfélen találkozhatnak vele.

Az itthoni projekt nem csak a főváros lakóinak, hanem minden Magyarországon élőnek szól, legyen magyar vagy külföldi, sőt a Mindspace csapata a határon túli magyarokhoz is szeretné eljuttatni a felhívást.

Háromtagú zsűri fogja a pályaművekből a 12 döntőst kiválasztani. Tagjai a budapesti kulturális életben fontos szerepet játszó Winkler Nóra, Hajós András és a Fiatal Írók Szövetségének tagja Szőllőssy Balázs. A díjátadó ünnepségre a Design Héten kerül sor, október 7-én.

A 100 szavas pályaművek beérkezésének határideje: 2014. szeptember 1. Az elkészült pályaműveket a www.100szobanbudapest.hu oldalon várják, de a történeket postai úton is elküldhetők a következő címre: Lumen Kávézó, 1088 Budapest, Mikszáth Kálmán tér 2-3.

(fotó: 100szobanbudapest.hu)