Jump to content

Az Elton John-film a születésétől a kilencvenes évekig dolgozza fel a sztár életét

2014. 07. 25. 15:23

Születésétől a kilencvenes évekig, elvonókúrájáig dolgozza fel Elton John életét a Rocketman című film, amelynek forgatókönyvét Lee Hall írja.

Hall beszámolt róla, hogy Tom Hardy alakítja majd a zenészt a filmben és a történetből pályafutása zökkenői sem maradnak ki. A zenész korábban maga is elismerte, hogy drogfüggősége „szörnyeteggé” változtatta. Az elvonókúrára a kilencvenes években szánta rá magát, azt követően új lendületet vett pályafutása és béranyától két gyermeke született, akiket társával, David Furnish-sel nevel.

Hall elmesélte, hogy az énekes teljes betekintést adott neki életébe a forgatókönyv írásakor. Házába is elvitte és megmutatta neki egy széfben őrzött személyes naplóit, amelyeket el is olvashatott. „Ugyanakkor a forgatókönyvhöz egyszer sem fűzött kommentárt és egyáltalán nem avatkozott bele.” - tette hozzá.

Hall a 2000-ben bemutatott Billy Elliot című filmből később musicalt is írt, amelynek zenéjét Elton John szerezte. A zenés darab kilenc éve fut a londoni West Enden. Ez a sikeres együttműködés vezetett a Rocketman című film születéséhez, amelyben a zenész executive producerként szerepel. A produkciót 2014 végén kezdik forgatni.

Hall a rádióinterjúban arról is beszélt: minél tovább foglalkozik a filmmel, annál erősebben érzi az Elton John és a munkáscsaládból származó, de balettről álmodó Billy Elliot története közötti párhuzamot.

(fotó: mirror.co.uk, forrás: MTI)