Jump to content

Hollywoodban film készül a bostoni maratonon történt robbantás túlélőjéről

2014. 07. 15. 15:32

Filmet készít Stronger címmel a Lionsgate filmstúdió Jeff Baumanról, aki a tavalyi bostoni maratonon történt robbantás következében mindét lábát elveszette.

A produkció Bauman és társszerzője, Bret Witter író könyve nyomán születik. A film a bostoni futóverseny céljánál 2013-ban elkövetett terrorista merénylet következményeit taglalja. A robbantásban megsérült Bauman maratonista barátnőjét várta a célnál. A tragédiáról készült felvételek az egész világot bejárták, a legismertebb fotók egyikén látható Bauman is.

A robbantás következtében három ember veszette életét, és több mint 260-an sérültek meg. Amikor Bauman - akinek mindkét lábát amputálni kellett - magához tért a kórházi ágyon, még nem tudott megszólalni, ezért egy papírra írta le, hogy látta a merénylőt, aki után ezt követően nagyszabású hajtóvadászat kezdődött. A tolószékbe kényszerült férfi könyve áprilisban jelent meg. „Láttam a robbantót. Elvette a lábaimat, de nem tudott megtörni. Erősebbé tett.” - fogalmazott. A könyv alapján a film forgatókönyvét John Pollono írja.

(fotó: people.com, forrás: MTI)