Jump to content

Bemutatták a Pallas Athéné Könyvkiadó első kötetét

2018. 02. 16. 15:40

Bemutatták a Pallas Athéné Könyvkiadó első kötetét, Boyé Lafayette De Mente A kínai észjárás - a hagyományos kínai gondolkodásmód és kortárs kultúrára gyakorolt hatásai című könyvét pénteken Budapesten.

A Pallas Athéné Könyvkiadó 2017 szeptemberében jött létre azzal a céllal, hogy olvasói széleskörű és alkalmazható közgazdaságtani, pénzügyi és menedzsment ismeretekre tegyenek szert, mindemellett a világban zajló aktuális geopolitikai kérdésekre is választ kapjanak - mondta el a kötet bemutatóján a Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Csizmadia Norbert hozzátette: a kiadó ezt a célt szem előtt tartva a közgazdaságtan, a pénzügy, a geopolitika, a menedzsment területén született legfrissebb nemzetközi bestseller könyvek magyar nyelvű kiadását végzi majd.

Mint kiemelte, az amerikai Boyé Lafayette De Mente kötete egyfajta iránytűt ad a kínai gondolkodásmódhoz. A kibontakozó "új világrend" várhatóan a kelet felemelkedését hozza majd, ezért különösen fontos megérteni a kínaiak gondolkodását, kultúráját - figyelmeztetett, hozzátéve: a most megjelent kötet egyszerre szól a közgazdaságtan, a geopolitika és a kultúra iránt érdeklődőknek.

Csizmadia Norbert elárulta, hogy a 214 oldalas könyv egy trilógia első része, még idén megjelennek ugyanis Boyé Lafayette De Mente japán, majd koreai gondolkodást bemutató munkái.

Rohonyi András, a könyv fordítója elmondta, hogy a szerző nagyon szépen foglalja össze a kínai kultúra jellegzetes vonásait.

Li Csen, az Egy Övezet Egy Út európai szervezetének (EUBOR) elnöke emlékeztetett arra, hogy Boyé Lafayette De Mente munkáját a kínai újév első napján mutatta be a kiadó. 

Horváth Levente, a Magyar Nemzeti Bank főosztályvezetője, Magyarország korábbi sanghaji főkonzulja arról beszélt, hogy magyarként először sokkoló lehet megérkezni Kínába, már csak a teljesen eltérő léptékek miatt is. Érdemes azonban mélyebben megismerni a kínai kultúrát, a gasztronómiát vagy akár a nyelvet is, amelyben rengeteg a játékosság.

(Forrás: MTI)