Jump to content

A 90’-es évek alvilágáról írt egy volt diszkótulajdonos

2017. 12. 29. 10:54

1992-től Tóth György irányította az egyik legnépszerűbb budapesti szórakozóhelyet, ahonnan a következő évtizedekben befutott lemezlovasoknak is indult a pályafutása. Hogyan állj fel a padlóról?című most megjelent könyvében többek között az akkor időszakot behálózó alvilágról és az általuk okozott károkról is részletesen mesél.

Valós magyar történeteken mutatja be a 90’-es évek alvilágát egy korábbi diszkótulajdonos, aki ma már vezető pénzügyi stratégaként éli mindennapjait. Tóth György ezekből a negatív élményekből szerezte meg azt a tapasztalatot is, ami alapján útmutatást ad könyvében az olvasó számára.

Ízelítőként arról beszélt, sokan voltak, akik uzsorahitelt adtak egyszerű embereknek, majd azon a jogcímen, hogy nem adták meg a tartozásukat, kirakták az illetőket a saját lakásukból. Megtévesztéssel vagy erőszakkal íratták alá velük az adás-vételi szerződést, és semmit nem tehettek ellene.

„Hogy konkrét példát említsek: egy vállalkozó beruházási hitelt igényelt egy banktól, amiből új gépeket vásárolt. Ezt törleszteni kezdte, de kevés volt a pénz, ezért igényelt még forgóeszköz hitelt is. Év vége felé közeledve nem utalták ki neki a megítélt hitelt, miközben a szerződésben megállapodott törlesztőt már követelte a bank” – emlékezett vissza a szerző.

A neheze pedig csak ezután következett. Az ünnepek eljöttével továbbra sem folyósítottak, de a következő év január elején már újabb részletet kellett volna befizetni.

„Mivel nem tudott munkájához alapanyagot vásárolni, így termelni sem, nem volt bevétel. Reklamált, hogy mivel a megállapodás szerinti összeget nem adta oda a bank, nem tud dolgozni, nincs miből fizetnie. Behívták a bankba és amíg ott volt, a telephelyét megszállták az intézmény által irányított emberek, akik már vissza sem engedték a tulajdonost oda” – fogalmazott Tóth.

Mint mondta, ezek az emberek sok családot tettek ilyen módon földönfutóvá. Elvették a lakásukat a teljes berendezéssel együtt, a tulajdonost pedig utcára tették.

„Sokan közülük öngyilkosok lettek, mert nem tudták feldolgozni az őket ért veszteségeket” – nyilatkozott Tóth György.
A bűnözők módszereiről a vezető pénzügyi stratéga bővebben mesél Hogyan állj fel a padlóról? című könyvében, amit olvasva bárki betekintést nyerhet a ’90-es évek alvilágába. 

Tóth Györgyöt pont az motiválta a könyv megírásában, hogy példát mutasson másoknak, miként lehet a leglehetetlenebb helyzetekből is győztesen kijönni. És ha valaki, akkor ő ezt biztosan tudja, hiszen a saját bőrén tapasztalta. Hozzátette: sokat hasznosíthat a könyvben lévő példákból az is, aki jelenleg nincs nehéz helyzetben, de szeretne még magasabb színvonalon élni.

(Forrás: kulturmozaik.hu)