Jump to content

Két új Harry Potter-kötet jelenik meg októberben

2017. 07. 22. 09:19

A Bloomsbury kiadó bejelentette, hogy az első Harry Potter-regény megjelenésének 20. évfordulója alkalmából októberben két új Harry Potter-könyv is kerül a boltokba.

A kötetek kiadását a londoni British Libraryben megnyíló Harry Potter-kiállításra időzítik.

Harry Potter: A History of Magic, The Book of the Exhibition azokat a tantárgyakat mutatja be, amelyeket a Roxfort varázslóiskolában oktatnak. A Harry Potter, A Journey Through a History of Magic című könyv pedig történelmi utazásra viszi az olvasót Harry Potter varázslóvilágába, beavatva az átkok, mágikus lények, varázslók és boszorkányok történetébe.

A businessinsider.com cikke szerint egyik könyvben sem szerepelnek majd az eredeti Harry Potter-hősökkel kapcsolatos új történetek.

J. K. Rowling hétkötetes Harry Potter-regényfolyama a Bloomsbury kiadásában 1997 és 2007 között jelent meg. A regények több mint 450 millió példányban keltek el, méghozzá6,1 milliárd font (2150 milliárd forint) értékben,és több tucatnyi nyelvre fordították le őket. A regényeket a Warner Bros. stúdió filmesítette meg.

A példátlan siker nem csak anyagi elismerést hozott a szerzőnek: J. K. Rowlingot II. Erzsébet királynő idén a brit becsületrend, az Order of the Companions of Honour tagjává avatta.

(Forrás: businessinsider.com)