Jump to content

Hivatalosan is lesz 8. Harry Potter könyv

2016. 02. 11. 09:03

A Harry Potter rajongókat az utóbbi hónapokban leginkább a hamarosan mozikba érkező Legendás állatok és megfigyelésük című film tarthatja lázban, most azonban újabb szuper hír látott napvilágot. J. K. Rowling hivatalos oldalán, a Pottermore-on bejelentették, hogy az eddig csak színdarabnak szánt új történetet könyv formájában is kiadják.

Így tehát azok is örülhetnek, akik nem tudják élőben megnézni a londoni West End színpadán bemutatandó előadást. A sztori ott folytatódik, ahol a 7. rész epilógusa befejeződött: 19 évvel Voldemort halála után, és főleg Harry fiának életére koncentrál majd. Természetesen azért az eredeti főhős is szerepet kap benne.

A mű a Harry Potter and the Cursed Child (vagyis elátkozott gyermek) címet kapta, műfaja pedig a fentiekből adódóan nem regény, hanem dráma. A rajongókat viszont aligha izgatja majd a különbség. Két részben, viszont egy kötetben fog megjelenni, a próbák szövegkönyvét alapul véve.

Nem is akármikor: Harry születésnapján, vagyis július 31-én, éjfél után egy perccel. Már most magunk előtt látjuk a könyvesboltok előtt kígyózó hosszú sorokat a megjelenés éjjelén, sőt jó eséllyel már az előző délutántól kezdve.

(Forrás: Index)