Jump to content

Megnyílt az idei Budavári Borfesztivál

2015. 09. 10. 10:49

Megnyílt az idei, immár 24. Budavári Borfesztivál, amelyen tizenöt ország 220 borászata több mint 5000 féle borkínálattal várja az érdeklődőket a koncertek, szüreti felvonulás, borkvíz és tematikus kóstolóútvonalak mellett szerdától vasárnapig a budai Vár teraszain.

A megszokott programválasztékát tekintve az idei fesztivál több olyan eseménnyel bővült az idén, amelyek a bor ismeretéről szólnak és interaktív játékokkal, valamint foglakozásokkal kiegészülve kínálnak szórakozási lehetőséget az érdeklődőknek.

Szerdán és csütörtökön borpárok megismerése nyílik lehetősége a borkedvelőknek. A Taste of Hungary: Magyarország ízei című kiadványt is megtalálják a látogatók, amelyben a legreprezentatívabb magyar borkínálatot gyűjtötték össze a készítők.

Öt napon át a borok mellett kulináris élmények, gazdag kulturális és zenei program szórakoztatja az érdeklődőket. Csaknem 50 produkciót mutatnak be a Borfesztivál színpadán. Fellépnek a világzene legkedveltebb magyar együttesei, a népzene, a néptánc és a dzsessz képviselői - mondta.

(Forrás:kulturmozaik.hu/Fotó:tozsdeforum.hu)