Tudja, hogyan készíthet töki pompost?
Hívhatjuk akárminek, lehet kenyérlángos, töki pompos, langalló, mindenki tudja, hogy ez a „magyar pizza” a legfinomabb a világon. Szerencsére elkészíteni sem túl nehéz és nagyon tápláló. Vacsorára, reggelire és ebédre is egyaránt fogyasztható.
Hozzávalók: 250 g liszt, 250 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt, 2 közepes burgonya, 1 csomag instant élesztő, 2,5 dl meleg víz, 1 evőkanál só, 1 kiskanál olíva olaj, 1 kiskanál kristálycukor, 2 kispohár sovány tejföl, 4-5 gerezd fokhagyma, 3- 4 közepes lilahagyma, 20 dkg császárszalonna, 20 dkg trappista sajt.
A burgonyát megfőzzük, összetörjük. A lisztekhez hozzákeverjük az instant élesztőt, a sót, olíva olajat, cukrot, majd a tört krumplit. Annyi vizet adunk hozzá, amennyit felvesz. A vizet részben vagy egészében is helyettesíthetjük a krumpli főzővízével. A tésztát alaposan kidagasztjuk, 40-50 percig letakarva, meleg helyen kelesztjük.
A teljes receptet megtalálja a menandstyle.hu-n.
További érdekességeket talál, ha Facebook oldalunkra kattint.
(fotó: sutigyar.hu)