Jump to content

Készítsen French toastot!

2015. 01. 23. 18:18

Tipikus eljárás, hogy a nyakunkon maradt, megöregedett, szikkadt kenyérből bundáskenyeret csinálunk vacsorára. Ezt a „felfrissítési” eljárást veszi alapul a francia konyha is, mely azonban a mi változatunkkal szemben nem sós étellé, hanem egy elegáns desszertté változtatja a maradékot.

Mint ahogy a neve is sejteti a French toast nem amerikai, de erősen amerikanizált étel. Eredeti származása valóban francia, itt azonban Pain Perdu néven ismert. Nem meglepő módon mégsem őshazájában a legnépszerűbb. Szinte valamennyi amerikai reggeliző, diner kínálatában szerepel egyszerű és takarékos elkészítése miatt.

Míg a tengerentúlon hétköznapi dolognak számít, addig nálunk főként az előkelőbb, francia konyhát vezető éttermek készítik jelentősen jobb minőségű alapanyagokból, mint amerikai társaik.

Ha szeretnénk otthon French toastot csinálni, akkor lényegében nem sok mindennel többre van szükségünk, mint egy bundáskenyérhez. A hozzávalókat megtalálja a menandstyle.hu-n.

További érdekességeket talál Facebook oldalunkon.

(fotó: silk.com)