Jump to content

Október 15-én indul a második European Film Challenge

2023. 10. 13. 20:37

Október 15-én indul a második European Film Challenge, a verseny győztese az A-kategóriás, 2024-es Berlini Nemzetközi Filmfesztiválra juthat el - olvasható a kihívást koordináló Magyarhangya filmforgalmazó MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

Mint írják, a European Film Challenge második magyarországi fordulója október 15-én indul és két hónapig tart. A játék résztvevőinek ez idő alatt 10 európai filmet kell megnéznie és annak tárgyi bizonyítékát feltöltenie a honlapra, majd posztolni a filmélményről Facebookon vagy Instagramon #europeanfilmchallenge_hu hashtaggel.

Ezzel pontokat lehet gyűjteni, akinek pedig a legtöbb pontja lesz december 17-én, az belépőt nyer a 2024-es Berlini Nemzetközi Filmfesztiválra, repülőjeggyel és szállással együtt - olvasható a közleményben.

A tájékoztatás szerint a játékban részt vehet bárki, aki elmúlt 18 éves. Filmeket interneten is lehet nézni, ám azokért kevesebb pont jár. Azoknak lesz a legtöbb esélye kijutni, akik moziban néznek kis európai országból származó filmeket és figyelemmel kísérik a pluszpont-szerzési lehetőségeket a kihívás weboldalán, valamint a magyarhangya közösségi média felületein.

Bővebb információk a játékról a www.europeanfilmchallenge.eu/hu weboldalon találhatók - áll az összegzésben.

(Forrás: kulturmozaik.co.hu;MTI | Kép: pixabay.com)