Jump to content

Sokkal jobb lett a folytatás

2021. 08. 22. 09:54

A 2016-os Öngyilkos osztag (Suicide Squad) után erős fenntartásokkal és a lelkesedés teljes hiányával ültünk be a moziba megnézni az új, kreatívan Öngyilkos osztag 2-re keresztelt (The Suicide Squad) filmet, de megérte. Egy agyeldobós, teljesen abszurd és kifejezetten ötletes moziélményt kaptunk.

A DC-filmek már évek óta próbálják felvenni a harcot a Marvel-univerzum sikerével, amely a Wonder Woman első részével rövid időre sikerült is. Viszont Gal Gadot szuperhősének debütálása előtt már volt egy film, amely esélyesnek tűnt erre az időszakos győzelemre. 2016-ban nagy várakozás előzte meg az Öngyilkos osztag című filmet, amely impozáns szereplőgárdájával, érdekes alapkoncepciójával és a trailerekben csepegtetett látványos képi világával rendesen felcsigázta a képregényfilmek szerelmeseit.

Majd jött a nagy koppanás, ugyanis a kész film nem tudott felérni az alapötlethez, a sztori sok helyen kínosra sikeredett. Ám a Warner vászonra álmodott néhány olyan karaktert, akik miatt a lelkesedés a gagyira sikeredett mozifilm után sem ült le.

Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a mai napig divat a halloweeni bulik egyéniségeinél a két copfba kötött haj, aminek egyik oldalát kék, másikat rózsaszín festékbe mártják a lányok. Margot Robbie Harley Quinn karakterét még azokkal a kritikusokkal is megszerettette, akik a filmet az ember négylábú barátjának ürülékével azonosították.

Ami az öt évvel ezelőtti kudarc ellenére is az érkező második rész, reboot vagy remake (nem egyértelmű) mellett szólt, az James Gunn író-rendező, akit pont erre a két pozíciónak a betöltésére kért fel a DC. Gunn már a Galaxis őrzői-filmekkel bizonyította, hogy tud minőségi és szórakoztató szuperhősfilmet kreálni, sőt többször ki is állt a műfajért, amikor több neves rendező kritizálta a Marvel-filmeket és magát a zsánert.

Az pedig, hogy hogyan került a Coca-Colától a Pepsihez, szintén tanulságos és figyelemfelkeltő történet, ami miatt csak még több reflektorfény irányult a készülő modern feláldozhatókra. Történt ugyanis, hogy Gunn ezeréves, kicsit problémás Twitter-posztjait felkutatták, és botrányt szítottak vele, amire a Disney nemes egyszerűséggel úgy reagált, hogy kirúgta a rendezőt.

Szerencsére néha még a magából kifordult Hollywood is tud meglepetésekkel szolgálni, ilyen volt az is, hogy nem feszítették keresztre Gunnt, hanem a Warner azonnal lecsapott rá, az emberek támogató reakcióit látva pedig még a Disney is visszavette státuszba. A ritka happy endek története.

(Forrás: index.hu / fotó: pixabay.com)