Jump to content

Folytatódik a Mátrix

2021. 04. 19. 06:47

Óriási meglepetést okozott Warner Bros. múlt heti bejelentése, miszerint jön a negyedik Mátrix-film, ráadásul az eredeti rendezőpáros, a Wachowski testvérpár idősebbik felével, Lana Wachowskival, és az eredeti főszereplőkkel, Keanu Reevesszel és Carrie-Anne Moss-szal. 

A meglepetés annak ellenére volt hatalmas, hogy egy újabb Mátrix moziról, legyen az folytatás, remake, reboot vagy bármi más, már évek óta keringenek a pletykák. Az első Mátrix-film idén húszéves, és a stúdiók szeretik évfordulókhoz kötni a nagy sikereik felmelegítését, ezért sem volt teljesen váratlan a Warner bejelentése. 

(Bár nem nagyobb képtelenségnek, mint remake-et csinálni a Holtpontból, vagy újabb és újabb Star Wars trilógiákat gyártani.) 2017 elején aztán az egyik legrangosabb filmes lap, a The Hollywood Reporter írta meg, hogy a Warner Bros. stúdió most tényleg elkezdett a Mátrix-filmek újraindításán dolgozni. Azt is tudni vélték, hogy az eredeti trilógiát író-rendező Wachowski testvérpár egyelőre nincs benne a projektben, főszereplőnek viszont már kinézték a Creed-filmekben és a Fekete párducban játszó Michael B. Jordant.

“Fura lenne, de miért is ne?”

Később Zak Penn, több X-Men-film, az első Bosszúállók és A hihetetlen Hulk sztorijának írója megerősítette, hogy felkérték arra, hogy készítsen egy forgatókönyv-vázlatot (treatmentet) az új Mátrixhoz. "Egyelőre csak annyit mondhatok, hogy senkinek nem kéne, és senki nem is akarja rebootolni a Mátrixot. Akik ismerik az Animátrixot és a képregényeket, értik, mire gondolok. Mást még nem mondhatok, de azt megjegyezném, hogy a "reboot" és a "remake" szavakat mindenki csak egy újságcikkből vette - nem kéne a pontatlan hírekkel foglalkozni.”

Ami pedig a főszereplőt illeti, erről azt mondta, hogy ha újra kéne castingolni Keanu Reeves szerepét, én Keanu Reevest választanám.

Keanu Reeves viszont korábban úgy nyilatkozott a Yahoo Moviesnak, hogy csak akkor vállalná a feladatot, ha Wachowskiék is benne lennének. „Nekik kéne írniuk és rendezniük. És persze lássuk meg, milyen lenne a sztori, de amúgy persze, bár nem is tudom, fura lenne, de miért is ne?”

Ezzel el is ült a dolog egy darabig, mármint azonkívül, hogy kiderült, hogy az első Mátrixban Neo szerepét Will Smith és Sandra Bullock is eljátszhatta volna. Aztán pár hónappal ezelőtt, amikor a John Wick 3-at népszerűsítette, Chad Stahelski rendező elszólta magát, miszerint nagyon boldog, hogy a Wachowski testvérek nemcsak egy Mátrix-filmen dolgoznak, hanem kibővítik mindazt, amit annyira szerettünk. És ha az eredmény megközelíti azt a szintet, amit korábban csináltak, akkor csak egy telefonjukba kerülne, és ő rohanna velük dolgozni azonnal. Stahelski volt ugyanis a Mátrix-filmek kaszkadőrkoordinátora. Később közleményben úgy módosította a kijelentését, hogy csak feltételes módban beszélt. Aztán augusztusban megtörtént a hivatalos bejelentés.

(Forrás: index.hu / fotó: pixabay.com)