Jump to content

Így látja Tom Hanks a filmipart

2021. 01. 12. 12:51

Csak a látványos akciófilmek jutnak el a járvány után a mozikba, a többi átmegy a streamre – jósolta egy interjúban Tom Hanks. Vélekedését megerősíti, hogy a karácsonyi amerikai mozis premier után hamarosan a Netflix-előfizetők is megnézhetik a kétszeres Oscar-díjas színész főszereplésével készült westernt.

2020. december 25-én mutatták be az épp nyitva tartó amerikai filmszínházak A kapitány küldetése (News of The World) című filmet, amely a kétszeres Oscar-díjas amerikai szupersztár hosszú életművének első lovaglós, csizmás, pisztolyrántós szerepe.

Tom Hanks egy polgárháborús veteránt alakít az Universal Pictures új produkciójában, akinek a járvány sújtotta vadnyugaton kell hazakísérnie egy indiánok nevelte kislányt. A sztárral Steve Weintraub készített interjút a Collider című műsorban, és a beszélgetésben szó esett arról is, hogyan látja Tom Hanks a mozgóképes műfaj jövőjét.

A témával kapcsolatban először egy aktuális élményét idézte arról, miért nem hisz igazán az úgynevezett „élménymozikban”:

Még itt, Los Angelesben sem egyszerű dolog elmenni egy moziba. Beülni a kocsiba, odavezetni, parkolóhelyet keresni, ami meglehetősen sok időbe kerül. Hollywoodban az Arclight a kedvenc mozim, mert a közelében lakom. Nincs büfé, ahol sorba állhatnál nachosért, viszont huszonhét dollárba kerül egy jegy, ezért helybe hozzák a rágcsálnivalót. Ez a gyakorlatban úgy fest, hogy nézed a Rocketman című filmet – ahogy én is tettem –, és odalép hozzád egy ember: hozhatok még egy kis sajtot a nachosára? Kösz, nem – felelem –, épp próbálom nézni azt a filmet, amiért 27 dollárt fizettem.

New Yorkban félórán belül gyalog is eléred a legközelebbi filmszínházat – említett Tom Hanks egy erős példát arra, hogy a mozi most is megkerülhetetlen intézmény. Ugyanakkor sokat változott a véleménye a filmek internetes megjelenéséről. Míg korábban kifejezetten ellenezte, hogy a filmvászonra készülő alkotások streamen jussanak el a közönséghez, most nyomós érveket sorakoztatott fel az otthoni filmnézés mellett.

(Forrás: index.hu / fotó: pixabay.com)