Jump to content

Olaszos hangulat a Pixar-nál

2020. 07. 31. 12:38

Bejelentette a Pixar új animációs filmjének részleteit a Disney.

A címe Luca lesz (ejtsd: luka), a sztori pedig az olasz Riviérán fog játszódni.

A Disney filmstúdió szóvivője csütörtökön a Pixar főhadiszállásán, a San Francisco melletti Emeryville-ben számolt be róla, hogy az új animációs produkciót Enrico Casarosa rendezi. A Luca főszereplője egy fiú, aki feledhetetlen nyarat tölt az olasz tengerparton. A történet a felnőtté válásról és a barátságról szól.

Casarosa, aki Olaszországban nőtt fel, nagyon személyes történetnek nevezte a készülő filmet. "A gyermekkori barátságok gyakran meghatározzák azt, hogy kivé akarunk válni, ezek a kötelékek formálják ezt a történetet is. Az olasz tengerpart szépsége és varázsa mellett a film egy felejthetetlen nyári kalandot mutat be, amely alapvetően megváltoztatja Lucát" - mesélte a rendező.

Casarosa 2012-ben Oscar-jelölést kapott A Hold című rövid animációs filmjéért. De dolgozott a Pixar Coco, a Fel! és a L'ecsó című produkcióin is.

A Pixar 22. egészestés animációja, a Toy Story 4. februárban nyerte el az Oscar-díjat. A stúdió Lelki ismeretek című új alkotásának premierjét a pandémia miatt novemberre halasztották.

(Forrás: index.hu / fotó: pixabay.com)