Jump to content

Kilép a szerepből a vicces zseni

2020. 05. 10. 12:22

Jim Parsonst még sosem láttuk ilyen undorítónak.

Karantén ide vagy oda, a május elég menő hónap lesz, Ryan Murphy új sorozatától a Fertőzés reneszánszáig.

Hollywood

Felkerült a Netflixre Ryan Murphy sztárkreátor legújabb sorozata. Habár nem szokás kreátorral reklámozni egy sorozatot, de Murphy hatalmas sztárnak számít a szakmában, hiszen 300 millió dolláros rekord-dealt kötött a streamingszolgáltatóval, amiért cserébe szállít nekik 10 alkotást. Ráadásul ez csakis az ő saját fizetése, nem a büdzsé. Neki köszönhetjük a Glee-t és az Amerikai Horror Story-t, valamint a zseniális American Crime Story-t is, mely szériák hatalmas sikert értek el. Murphy egyben az igényességet is jelenti: ami az ő keze alól kerül ki, egészen biztosan megüt egy szintet és díjakat is hoz, ami szintén nem elhanyagolható. A Hollywood a legjobb sorozatai közül való, igazi kuriózum. A pontszámai az IMDb-n részről részre egyre magasabbak, a sorozat is így épül fel: egyre jobban megszereti a néző, részről-részre.

A sztori egy csapat fiatalról szól, akik próbálnak az Álomgyárban a negyvenes években betörni a sztárok közé. Vannak köztük tehetségek, jók, és zsenik is.

Sok hasonló sorozatot láttunk már (pl. Törtetők), de kosztümös verzióban még nem volt szerencsénk, ez adja a dolog egyediségét, ahogy a Tarantino-film is remekül idézte meg a régi Hollywoodot. A fókuszban a tehetség kontra mellőzöttség és a szereposztó díványok negyvenes évekbeli mocska áll, ami, ha Murphy valóban pontosan utánajárt, és miért ne tette volna - nem kismiska a #metoo mai kiugró történeteihez képest. A kedvencünk benne Darren Criss, aki az American Crime Stpryban anno Versace gyilkosát játszotta, valamint Rock Hudson karaktere, akinek nemcsak karrierje vége (ő vo lt az első sztár, akiről nyilvános lett, hogy AIDS-ben hunyt el), hanem az eleje is tragikus. Jim Parsons pedig egy szociopata ügynök bőrébe bújt, akitől a szőr feláll az ember hátán.

 

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu / fotó: pexels.com)