Jump to content

Ezt a filmet nem kellett volna megcsinálni

2020. 03. 17. 19:37

A Macskák című musical kapta a legrosszabb filmnek járó Arany Málna-díjat (Razzie Awards) hétfőn. Hat kategóriában nyerte el a legrosszabb címet, például a rendezőket és a forgatókönyveket rangsorolóban is.

Az Andrew Lloyd Webber világhírű színpadi showját mozivászonra adaptáló musical nagyot bukott, emlékeztet az MTI. Olyan sztárok bújtak a filmben digitálisan létrehozott macskajelmezbe, mint Judi Dench, Taylor Swift és Idris Elba, ám a kritikák kinevették a filmet, amely a mozikban is nagyon alacsony jegyeladásokat produkált, mindössze 70 millió dolláros bevételt ért el, ami még arra se volt elég, hogy a 95 milliós készítési költségeket fedezze. 

A Macskák rendezője, Tom Hooper, két mellékszereplő, James Corden és Rebel Wilson, a forgatókönyv és a digitálisan létrehozott macska-ember kombináció is a legrosszabbaknak járó díjat kapta.

Az Arany Málna-díjat és a hozzá kapcsolódó Arany Málna Alapítványt 1980-ban hozták létre a hollywoodi díjszezon egyfajta ellentételezéseként. A jelölteket februárban jelentik be, egy nappal az Oscar-díjak átadása előtt. A jelöltek közül szavazással választják ki a díjazottakat, az Egyesült Államokból és 17 másik országból több mint 1100-an szavazhatnak.

A díj egy golflabda nagyságú, szuper 8-as filmtekercsre helyezett, aranysárgára festett málna, emiatt az „elismerést” gyakran citromdíjként is emlegetik. A díjazottak ritkán jelennek meg az ünnepélyes díjkiosztón.

A legrosszabb folytatás díját az új Rambo-film kapta, ahogy az „emberélet és a közterületek gátlástalan meggyalázásáért” járó díjat is. A teljes lista itt olvasható.

(Forrás: index.hu / fotó: pixabay.com)