Jump to content

Sorozatot kap a Lewinsky-ügy

2020. 01. 28. 10:51

Lewinsky maga is producer, s az egyik szerepet a Billy on the Street kretén humoristájaként megismert Billy Eichner játssza.

Aki ismeri Ryan Murphy zseniális antológia-sorozatát, az American Crime Story-t, az biztosan jól tudja, hogy a sorozat elképesztő hitelességgel próbálja felfedni az adott híres bűntény körüli eseményeket, a casting szuper - mindenki nagyon hasonlít a való életbeli eredetijéhez - és az utóbbi évek nagy színész-visszatérései is köszönhetők a szériának. Az első évadban például, mely az O. J. Simpson-ügyet dolgozta fel - a sportceleb feleségének meggyilkolása máig rejtély, bár sokak szerint O. J.-nak csak szuper volt az ügyvédje - John Travolta alakított egy hatalmasat az egyik sztárügyvéd szerepében. A második évad a hírhedt Versace-gyilkosságot dolgozta fel, ebben Penelope Cruz volt megdöbbentően jó Donatella Versace szerepében, de a divattervezőt meggyilkoló fiú bőrébe bújt Darren Chris is hátborzongatóan erős alakítást nyújtott.

Érdekes, hogy a sorozat alkotói eddig mindig olyan témát választottak, melyeknél a rejtély különösen nagy szerepet játszott: az O.J.-ügynél egyértelmű, hogy a gyilkos kilétét nem tudták felfedni, de ügyesen lebegtették az általuk suggalltakat, míg a Versace-gyilkos esetében a titokzatos férfi motivációit keresték. Az amerikai történelem egyik legnagyobb botránya, a Monica Lewinsky-botrány a #metoo-val vérfrissítéshez is jutott, ráadásul a történtek is letisztultak annyira, s időben megfelelően távol vannak a jelen pillanattól ahhoz, hogy ügyesen meg lehessen piszkálni.

A következő évadot tavasszal kezdik el forgatni. A szezon alcíme Impeachment, azaz vádemelés lesz, a főszerepet pedig Beanie Feldstein (Ladybird) játssza majd. Sarah Paulson lesz Linda Tripp, a nő, aki titokban hangfelvételt készített Lewinsky-nak az afférról szóló vallomásáról. Annaleigh Ashford lesz Paula Jones, aki Clintont 1994-ben szexuális zaklatással vádolta meg.

(Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu / fotó: pexels.com)