Jump to content

Olivia Wilde első rendezése

2019. 11. 21. 20:34

Olivia Wilde, aki a Doktor House Tizenhármasaként lett világhírű, először rendezett, és úgy tűnik, érdemes lesz szurkolni, hogy nálunk is bemutassák a Booksmartot két stréber gimis lányról, akik életükben először próbálnak meg úgy bulizni, mint a menő csajok.

Olivia Wilde a Doktor House után főleg független filmekben mutatta meg, hogy valójában tehetséges színész, például a remek Ivócimborákban, vagy Az élet maga című filmben, ami úgy tűnik, nekünk tetszett egyedül kábé az egész világon. Azért játszott olyan közönségfilmekben is, mint a Cowboyok és űrlények, vagy a Tron remake-je, és közben egyike volt azoknak a hollywoodi színészeknek, akik mindig megszólaltak, ha fontos társadalmi ügyekről volt szó. 

Így aztán aki követte a pályáját, annak az sem meglepő, hogy a Booksmart című film a feministák instant kedvence lehet, már csak azért is, mert szinte csak nők készítették: a két főszereplő mellett négy nő írta a forgatókönyvet, a producerek fele is nő, nő a vágó és az összes látványtervező, köztük a gyanúsan magyar nevű Erika Toth-tal. Persze a sztori is lányokra épül, de az előzetesből úgy tűnik, azért elég ironikusan kezeli majd a feminizmusra vonatkozó sztereotípiákat is.

Az egyik főszereplő az a Beanie Feldstein, aki az öt Oscar-díjra jelölt, szintén egy női felnövéstörténetet elmesélő Lady Bird mellékszereplőjeként tűnt fel. A másik főszereplő, Katilyn Dever is remek filmekben játszott, például a csodálatos Átmeneti állomásban, amelyben olyan akkor még ismeretlen színészek tűntek fel, mint Brie Larson és Rami Malek, akik azóta Oscar-díjat nyertek. A filmben szerepel még a Jóbarátok Phoebe-je, Lisa Kudrow is.

Magyar bemutatódátumról egyelőre sajnos nincs hír, Amerikában május végén kerül a mozikba, de a SXSW filmfesztiválon már vetítették; az Indiewire kritikusa akkor azt írta róla, tizenkét éve nem látott ilyen jó gimis vígjátékot.

(Forrás: index.hu / fotó: pixabay.com)