Jump to content

Sikeres lett az Aladdin film

2019. 05. 27. 17:04

Felülmúlta várakozásokat az élőszereplős Aladdin című filmje, ami a jelenlegi adatok szerint 105 millió dolláros bevételt hozott össze az amerikai hosszú hétvégén.

Az Egyesült Államokban hétfőn tartják a nemzeti ünnepnek számító háborús hősök előtt tisztelgő emléknapot, a Memorial Dayt. A Disney az előzetes adatok szerint 75-85 millió dolláros jegybevételre számított ezen a hétvégén, de az első három nap eredményei máris felülírták a 86,1 millió dolláros összeggel.  A film a világpiacon száguld, 56 területen 121 millió dollárt hozott össze vasárnapig. A magyar adatok hétfő délután lesznek nyilvánosak.

Az élőszereplős Aladdin lett a harmadik legnagyobb nyitányt hozó film 2019-ben a Bosszúállók: Végjáték és a Marvel Kapitány mögött. 

A Guy Ritchie rendezésében készült Aladdin az 1992-es rajzfilm élőszereplős feldolgozása. 

Az amerikai bevételi listán a múlt heti listavezető, a John Wick: 3. felvonás - Parabellum a második helyre csúszott, 30,5 millió dolláros bevétellel.

A Bosszúállók: Végjáték a lista még mindig a harmadik helyen van, 22 millió dollárral, eddig összesen 803 millió dolláros észak-amerikai jegybevétellel.

 

(Forrás: index.hu / fotó: pixabay.com)