Jump to content

Brutálisan megrázó - The Act előzetes

2019. 03. 12. 20:35

A Hulu streamingszolgáltató legnagyobb sikersorozatában, A szolgálólány meséje címűben egy nő, Offred, egy olyan utópiában él, amiben a nőket tenyészállatnak tartják, és rendszeresen megerőszakolják. Hálistennek ez csak fikció, ugye. 

A valóság tud ehhez hasonlóan cifra dolgokat produkálni, teszem azt ott van Gypsy Blanchard története, akit az anyja nevelt egyedül, de úgy, hogy a lánynak több betegsége volt, mint amennyi egy rendes méretű kisvárosra jut egy decens kelet-európai országban. Illetve, vajon tényleg volt neki annyi betegsége, amennyiről a kissé zakkant anya beszélt? 

A The Act című antológiasorozat minden évada egy-egy olyan, megtörtént esetet vesz elő, amitől garantáltan nem lesz jó kedvünk, de hát nem is ez a célja egyiknek sem. Az első évadban az anyukát Patricia Arquette alakítja, a lányt pedig Joey King, az előzetest elnézve, elég hitelesen. Ha valaki szeretne a március 20-án induló sorozaton csak egy kicsit is meglepődni, annak nem javaslom a guglizást. Hazai premier szerintem lesz, a  kérdés, hogy hol (a Hulu sorozatait eddig az HBO vette át a GO-ra).  

(Forrás: index.hu / fotó: pixabay.com)