Jump to content

Filmdíjat nyert egy magyar alkotás

2018. 12. 16. 18:12

Szombat este Sevillában ért véget a 31. Európai Filmdíjátadó, amiről mi is beszámoltunk már, arról viszont nem, hogy csak volt magyar érdekeltségű nyertes is: az animációs film kategóriában a Még egy nap élet című lengyel-magyar-spanyol-német-belga koprodukció kapta az Európai Filmdíjat.

A budapesti Puppetworks animációs filmstúdió közreműködésében készült animációs film világpremierje a cannes-i filmfesztivál hivatalos programjában volt, majd San Sebastianban közönségdíjat nyert, a budapesti Anilogue-on pedig fődíjat kapott. A Még egy nap élet január 24-től látható országszerte a magyar mozikban.

A tartalma:

Varsó, 1975. Ryszard Kapuscinski kiváló veterán újságíró, idealista, a vesztes ügyek és forradalmak barátja. Az újságíró meggyőzi főnökét, hogy küldje Angolába utazik, ahol véres polgárháború tört ki a század függetlenségének előestéjén. Az újságíró öngyilkos utazás során jut el a polgárháború közepébe, ahol szemtanúja lesz a háború mocskos valóságának, és felismer egy számára addig ismeretlen érzést, a tehetetlenséget.

(Forrás: index.hu / fotó: pixabay.com)