Jump to content

Díjat nyert a magyar film

2018. 11. 25. 23:52

Ujj Mészáros Károly filmje bezsebelte a 32. Braunschweigi Nemzetközi Filmfesztivál fődíját.

Ujj Mészáros Károly X – A rendszerből törölve című legújabb alkotása nyerte a 32. Braunschweigi Nemzetközi Filmfesztivál fődíját. Az észak-németországi nagyvárosban megrendezett seregszemle több mint 300 alkotást vonultatott fel az elmúlt napokban.

A Volkswagen Filmdíjat, melyet a szakmai zsűri ítélte a magyar thrillernek, Muhi András producer személyesen vette át a szombat esti díjátadón.

A kirobbanó sikerű Liza, a rókatündér alkotócsapatának új filmje, az X – A rendszerből törölve című szövevényes thriller főszereplője Balsai Móni, a további szerepekben Schmied Zoltán, Kulka János, Básti Juli, Szirtes Ági, Fekete Ernő, Kőszegi Ákos, Schneider Zoltán, Molnár Áron, Olasz Renátó és Szabó Győző látható.

Az X – A rendszerből törölve forgatókönyvét Hegedűs Bálint és Ujj Mészáros Károly írta, az operatőr Szecsanov Martin volt, producerei pedig Muhi András és Ferenczy Gábor.

A különleges látványvilágú, erős hangulatú, fordulatokban gazdag thriller a Filmalap támogatásával és a FocusFox Stúdió gyártásában készült. November elseje óta országszerte látható a mozikban.

(Forrás: szeretlekmagyarország.hu / fotó: pixabay.com)