Jump to content

Filmajánló - Vakfolt

2016. 12. 22. 15:45

Egy csapat tehetséges fiatal, akik épphogy csak beléptek húszas éveikbe, úgy döntenek, hogy akciófilmet fognak forgatni. Mégpedig nem is akárhogy, hanem a filmalap támogatása nélkül. A produkció pusztán lelkesedésből, alkotási vágyból, barátok, befektetők és szponzorok segítségével 3 év alatt készült el és most végre mi is láthatjuk.

A film története:

Attila élete egy tragikus baleset következtében gyökeresen megváltozik: húga tolószékbe kerül és kórházi ápolást igényel. Több hónapnyi sikertelen munkakeresés után a fiút egy különleges csapat találja meg. Feladatuk, hogy egy Vakfolt nevű chipet ültessenek egy kutató szemébe, mely így kameraként funkcionálna. A küldetés illegális, ezért minden lépést aprólékosan meg kell tervezni. Az izgalmakkal telített akció során Attila közelebbi viszonyba kerül Laurával, a banda egyetlen női tagjával, ám hamar rá kell jönnie, hogy valójában nem mindenkiben bízhat. Húga felépülése érdekében Attila olyan tetteket hajt végre, melyekre korábban sosem gondolta volna, hogy képes.

A forgatókönyv megírása, szponzorok és támogatók keresése, a film leforgatása és utómunkái közel három évet vettek igénybe, melynek végén egy pörgős, akciókban és fordulatokban bővelkedő filmet kaptak, melyben ugyanúgy megtaláljuk a humort, mint a cselszövést és a románcot.

Azonban még mindig ott volt a legnagyobb akadály, amit egy filmnek meg kell ugrania, vagyis el kell jutni a közönséghez.

Ehhez megintcsak a támogatók és a magyar mozit szerető emberek segítségét kérték az alkotók és az Indiegogo közösségi finanszírozó oldalon keresztül érkezett felajánlások egészét arra költötték, hogy akotásuk moziba kerülhessen.

A Vakfolt bizonyíték arra, hogy kevés pénzből is lehet szórakoztató mozit csinálni, csupán kreatívnak és elszántnak kell lenni. Végtére is, a magyarok egyik ismérve a leleményesség; ez a Vakfolt esetében hatványozottan igaz.

Rendező: Slemmer Ádám
Producer: Osvárt Andrea
Koproducer: Kiss Levente
Filmgyártó: Amego Film
Zeneszerző: Helesfai Ádám
Szereplők: Külügyminiszter - Kálid Artúr, Attila - Rábaközi Gergő, Laura - Réti Nóra, Zsolt - Slemmer Ádám, Gyula - Benesovits Áron, Dr. Balogh - Bernáth Viktor, Hegedűs - Bori Ádám, Dr. Halen - Varsányi Szabolcs, Nagy - Járosi Róbert Gábor

Magyar bemutató: 2017. január 26.

(Forrás: vakfoltfilm.com)