Jump to content

A nyár legjobban várt filmjei

2016. 04. 27. 09:08

Minden év májusától szeptemberig időzítik a stúdiók a nagy blockbustereiket, amikkel számításaik szerint óriási pénzeket fognak kaszálni. Legtöbbször be is jönnek ezek a  számítások (pl. tavaly a Minyonok, Halálos iram 7 és a Jurassic World trió alsó hangon hoztak több, mint 3 milliárd dollárt), ám van amikor alig találni arra érdemes alkotást (lásd 2013).

Ezúttal (is) a képregényfilmek, remakek és folytatások uralják majd a vásznakat. Egy másik cikkben a jövő héten külön megemlékszünk a nem blockbuster alkotásokról is, ám most idén ez a 10 film lesz a sláger.

Amerika Kapitány - Polgárháború

Nyugodtan nevezzük fél vagy egész Bosszúállóknak, hiszen Thor-on és Hulk-on kívül mindenki benne lesz. Sőt egymás ellen támad Vasember, Amerika Kapitány és kompániájuk. Vitájuk a szuper képességű egyedek meg és meg nem figyelésében csúcsosodik ki. A kritikák kint vannak már pár hete a neten és ha lehet hinni a 30-40 nagyobb oldalnak, akkor az eddigi legjobb Marvel Studio filmet fogjuk látni jövőhéten.

Ekkor nézzük: Május 5. (hazai premier)

X-Men: Apokalipszis

Az eljövendő múlt napjai után pár évvel még nem totál ellenséges a viszony Magneto és X prof. között, főleg, hogy egy újabb veszély leselkedik rájuk. Feltámad ugyanis Apokalipszis a leghatalmasabb mutáns, hogy átírja a történelmet és lángba borítsa a világot, mutánsostól, emberestől. A képregény rajongók szerint az egyik legjobb X alapanyag, a rendező pedig az eddig kiváló munkákat végző Bryan Singer.

Ekkor nézzük: Május 25 (hazai premier)

Warcraft - A kezdetek

A Hobbit után nem maradunk sokáig új fantasy frencsájz nélkül. Már, ha nem cseszi el David Bowie fia, Duncan Jones. Ugyanis a milliók által közkedvelt számítógépes játékból készült filmen (a Weta segítségével) óriási a nyomás. Nem véletlen nem tudták a Blizzardot sem rácsábítani sok sok év alatt az adaptációra. A történet szerint az orkok, népük megmentésének céljából kolonizálnak egy másik világot, ahol azonban szembe találják magukat az emberekkel. Megpróbálnak szövetséget kötni vezetőik, de semmi nem tűnik sima ügynek... Én nagyon szurkolok ennek a filmnek, de az előzetesek alapján óvatos a lelkesedés.

Ekkor nézzük: Május 25. (hazai premier)

Alice Tükörországban

2010-ben az induló 3D hype megtette a hatását és Tim Burton vizuálisan remek, filmként közepes alkotása elvonszolt a célszalagig jó egy milliárdot. Így 6 évvel később az új résztől sem várnak sokkal kevesebbet. Noha a rendező már nem Burton (hanem James Bobin), a szereplők mindegyike visszatér: Mia Wasikowska, H.B.Carter és Johnny Depp is. Utóbbit kell megmentenie Alicenek, aki ezért visszautazik a múltba.

Ekkor nézzük: Június 2. (hazai premier)

Szemfényvesztők 2.

2013-ban meglepetésre a nyár egyik legélvezetesebb (bár szerintem bűnös élvezetű, mert annyira nem volt jó) filmje volt az első rész. Anyagilag is jól termelt és a kritikusok sem utálták. Na meg ki ne nézne szívesen bűvész trükköket Woody Harrelson-nal? Ezúttal a második részbe betársult Daniel Radcliffe is (mekkora húzás!), aki túljár a négy lovas eszén, így megint tisztázniuk kell a nevüket egy lehetetlenül nagy trükkel. Aggodalomra ad okot, hogy a nem túl patinás Jon M.Chu (Step Up: All in, G.I. Joe 2.) rendezte a filmet.

Ekkor nézzük: Június 9. (hazai premier)

A függetlenség napja - Feltámadás

Roland Emmerich megint itt van, hogy mindenkinél fineszesebben és látványosabban  rombolja le a világunkat. Pont 20 évvel az első rész után járunk, amikor az idegenek új generációja támadja meg a Földet. Ám mi is jobban felkészültünk ezúttal űrlénytanból és idegen fegyverek tantárgyból, így csattanós választ próbálunk meg adni a megszállásra. Will Smith nincs, de visszatér Jeff Goldblum. Újoncként pedig köszönthetjük Vivica A Fox-ot, Maika Monroe-t valamint Chris Pine-t.

Ekkor nézzük: Június 23. (hazai premier)

Tarzan legendája

Oké. Elismerem ő lehet a kakukktojás. De, ha kihagyom a listáról olyan biztonsági játékot űznék, amilyet a Tarzan legendája alkotói nem követtek el. Londoni otthonából vissza kell térnie a címszereplőnek, hogy a dzsungel környékén tevékenykedő káros bányászati cég üzelmeit felderítse. Ez pont annyira tűnik izgalmasnak mint egy színészek nélküli pornófilm, de a szereplőgárda talán ad okot némi bizakodásra: Margot Robbie, Sam Jackson, Christoph Waltz, John Hurt, Alexander Skarsgard.

Ekkor nézzük: Június 30 (amerikai premier)

Star Trek: Mindenen túl

..és ha már az előbb szóba került Chris Pine, akkor itt van a trilógia záró darabja. Amit már nem J.J rendez (hisz ő átnyargalt a "konkurenciához"), hanem a Halálos Iram filmeket is jegyző Justin Lin. Meg is jöttek az első előzetes után a zúgolódó hangok, hogy "ez már csak egy űrben játszódó Halálos iram film" stb.. és valahol igazuk is van, hiszen meglepően akciódúsra és panelesre sikerült a előzetes. Simon Pegg viszont megnyugtatott facebookon mindenkit: "Az előzetes tényleg szar volt, de a film király lesz, meglátjátok". Lehet egy ilyen ős Trekkernek nem hinni?

Ekkor nézzük: Július 21 (hazai premier)

Suicide Squad - Az öngyilkos osztag

Márciusban a Batman V. Superman szépen felsült kritikailag és anyagilag. Na jó, anyagilag összekapart kb. 900 misit össz-vissz, de ez egy ilyen volumenű projekttől, ahol legalább a büdzsé+marketing belekerült 500 millióba, plusz az Acélember 3 éve egymaga összekalapozott majd 730 milliót, borzasztó csalódás. Látja, tudja ezt a Warner is, ezért bizonyos elemeket újraforgatott David Ayer S.S. filmjéből. Bizonyosan nem fog kiderülni, hogy mi miatt (a hivatalos közlemény, hogy viccesebb és ne komorabb legyen). Egy biztos: Az Amanda Waller által összegyűjtött DC gonoszok csapatán (amiben megtalálható Harley Quinn, Gyilkos Crock, Deadshot és maga Joker is) baromi sok múlik. Ha a film jó lesz, mennybe mennek, ha bukik, akkor szépen lemondhatnak a Marvel bárminemű univerzumos építős, trillázós megszorongatásban. Hajrá!

Ekkor nézzük: Augusztus 5 (hazai premier)

(Forrás: imdb)