Jump to content

Heti filmajánló - 2016.01.28.

2016. 01. 25. 10:20

A hétre minden van, mit egy néző kívánhat. Vígjáték, akció és egy kis dráma is, persze Oscar-os kivitelben. Lássuk hát.

Vigarlovagok

1952 februárjában az történelem egyik legsúlyosabb vihara csapott le New England-re, szó szerint kettészakítva egy Cape Cod közelében horgonyzó olajtankert. Egy aprócska mentőhajó és négyfős legénysége azonban felveszi a harcot a fagyos levegővel és a 30 méteres hullámokkal, és megpróbálja a lehetetlent: kimenteni több mint 30 embert a gyorsan süllyedő hajóról.
Rendező: Craig Gillespie
Szereplők: Chris Pine, Ben Foster, Eric Bana, Casey Affleck

A dán lány

A lenyűgöző szerelmi történet David Ebershoff könyve alapján készült, és a két művész, Lili Elbe és Gerda Wegener élete ihlette. Lili és Gerda házasságának és művészetének történetén keresztül tanúi lehetünk annak, ahogy Lili férfiból nővé változik.
Lili szerepében az Oscar-díjas Eddie Redmayne (A mindenség elmélete), a rendező az Oscar-díjas Tom Hooper (A király beszéde).
Rendező: Tom Hooper
Szereplők: Alicia Vikander, Eddie Redmayne, Amber Heard, Matthias Schoenaerts

Egy tökéletes nap

Egy háború sújtotta bosnyák faluban méretes holttest lebeg egy kút alján. A kövér férfinak az lett a veszte, hogy gyilkosai vele akarják a helyiek ivóvíz-készletét megmérgezni. A nemzetközi segélyszervezet dolgozói (Benicio Del Toro, Tim Robbins, Mélanie Thierry) hamarosan megérkeznek a helyszínre, hogy kihúzzák a hullát, de a kötelük elszakad a súly alatt. Versenyfutás indul az idővel, hogy hőseink megszerezzenek minden szükséges engedélyt (és persze egy strapabíró kötelet) a katonák, a háborún nyerészkedők, a bizalmatlan helyiek és a bürokrácia között lavírozva – mielőtt a hulla megfertőzi a kút vizét. A helyzetet bonyolítja, hogy váratlanul egy bombanő (Olga Kurylenko) is csatlakozik a csapathoz, akinek korábban viszonya volt az egyik férfival.
Rendező: Fernando León de Aranoa
Szereplők: Benicio Del Toro, Tim Robbins, Olga Kurylenko, Mélanie Thierry

Nagyfater elszabadul

Jason Kellyt (Zac Efron) egy hét választja el, hogy feleségül vegye főnöke irányításmániás lányát, és így végre társtulajdonossá váljon apósa ügyvédi irodájába, amivel megkezdődhet kiszámítható, tökéletesnek tűnő élete. Azonban ez a szépen megtervezett jövő egy csapásra veszélybe kerül, mikor Jason szabadszájú nagyapja, Dick (Robert De Niro) csőbe húzza a mit sem sejtő ifjú titánt. Dick a felesége halálát követő napon arra kéri unokáját utazzon el vele Daytonába, ahová a feleségével jártak el minden évben, és ahol éppen a Tavaszi Szünet nevű , vad partijairól híres fesztivál zajlik.
Jason belemegy az ártalmatlannak tűnő kiruccanásba, és nem is sejti, hogy egy megfáradt, zsémbes papper helyett egy energikus, bevállalós nagyfatert kap útitársul, akivel fergeteges egyetemi bulikon lazulnak, eszement kocsmai balhékba keverednek, és dögösebbnél dögösebb csajokkal kavarnak. A lázadó Dick módszerei talán kissé szokatlanok, de lassan Jason is ráérez az élet ízére, és maga mögött hagyva kezdeti merevségét, teljes erővel veti bele magát eddigi legvadabb kalandjába.
Forgatókönyvíró: John Phillips
Szereplők: Robert De Niro, Zac Efron, Julianne Hough, Zoey Deutch, Aubrey Plaza, Dermot Mulroney