Jump to content

Heti filmajánló - 2016.01.14.

2016. 01. 12. 09:01

Elérkeztünk az Oscar esélyes filmek hónapjához, így minden hétre jut majd belőlük pár, amit lehet csodálni. Erre a hétre két nagy film is jutott, A Visszatérő és Steve Jobs életét bemutató azonos című film.

Az 5. hullám

Sötétség. Rombolás. Járvány. Invázió.
És ez csak a kezdet.
Eddig négy hullámot kellett kibírniuk a Föld lakóinak. Az idegenek nem kérdeznek, nem magyaráznak. Megfosztják az emberiséget az energiájuktól, a földdel teszik egyenlővé a városaikat, betegségeket küldenek rájuk, és támadásba lendülnek.
De a legrosszabb még hátravan.
Az érkezők emberi alakot tudnak felvenni. Így már a legyőzöttek közötti bizalomnak is vége, senki nem tudhatja, hogy embertársa nem az ellenség ügynöke-e.
Egy kamaszlány (Chloe Grace Moretz) azonban nem törődik azzal, hogy semmi esélye. Amikor elrabolják az öccsét, a nyomába ered, és makacs elszántsága minden támadót meglep. Reménytelen, őrült harca során egy srác az egyetlen segítsége. Csak az nem biztos, hogy ember-e egyáltalán.
Rendező: J. Blakeson
Szereplők: Chloe Grace Moretz, Liev Schreiber, Maria Bello, Ron Livingston, Maika Monroe

Steve Jobs

A három ikonikus termékbemutató kulisszái mögött játszódó, és az iMac 1998-as prezentációjával végződő Steve Jobs betekintést nyújt a digitális forradalom műhelytitkaiba, és intim portrét rajzol az események középpontjában álló briliáns emberről.
Rendező: Danny Boyle
Szereplők: Michael Fassbender, Kate Winslet, Seth Rogen, Jeff Daniels

A visszatérő

A visszatérő megtörtént események alapján készült. Magával ragadó, hátborzongató film egy férfi küzdelméről, a minden rettenet ellenére legyőzhetetlen élni akarásról és a teljes esélytelenséggel is dacoló emberi szellemről. Hugh Glass-re (Leonardo DiCaprio) a még feltérképezetlen amerikai vadonban rátámad egy medve: vadászcsapata többi tagja halottnak hiszi, és magára hagyja az áldozatot, társa, John Fitzgerald (Tom Hardy) pedig szándékosan tagadja meg a segítséget. Glass hihetetlen erőfeszítéssel dacol a természet és az ember kegyetlenségével. Őrületes kalandokat él túl, egymaga vág keresztül hegyen, erdőn, folyón és hómezőn, hogy visszatérjen a családjához.
Rendező: Alejandro González Iñárritu
Szereplők: Leonardo DiCaprio, Tom Hardy, Domhnall Gleeson, Will Poulter