Jump to content

Átadták a Xll. Aranyszem Fesztivál díjait

2015. 11. 30. 21:54

November 27-én este adták át a Xll. Aranyszem Fesztivál díjait. Erdélyi Mátyás a Saul fia fényképezéséért az Év Operatőre lett, valamint Törőcsik Mari színésznő 80. születésnapja alkalmából a Magyar Operatőrök Társasága életműdíját vette át.


Idén először meghirdették az Extra kategóriát, itt bármilyen hosszúságú, bármikor készített műfajú, filmmel lehet indulni, amelyben az operatőri érzékenység felfedezhető volt. Az Extra kategóriát megosztva kapták a Körtési Béla által fényképezett, Mikor szolgának telik esztendeje című alkotása és Zsigmond Attila Mindennapi kenyerünket című filmje.

Novák Emil 2004-ben alapította és rendezte meg először az Aranyszem Operatőr Fesztivált, hagyományosan Illés György, a Magyar Operatőrök Társasága alapítójának születésnapja alkalmából. 2006-tól a fesztivál szervezésében a Stábiskola hallgatói is részt vesznek. A Fesztivál díszvendége Josef Demian International Film School Sydney tanára volt. A Fesztivált a Magyar Nemzeti Filmalap Zrt., a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa, a Visionteam L.O.Kft., a Sparks Kft. a Schwindl Kft., és a Bock Villány támogatták.