Jump to content

Heti moziajánló - 2015.11.19.

2015. 11. 16. 16:56

A héten befejeződik az utóbbi évek leginkább szeretett könyvadaptáció sorozata. Ezen kívül csak egy nagyon gyenge mesével lesz több a felhozatal.

Az Éhezők Viadala: A kiválasztott II. rész

Miközben Panem népe totális háborúban áll, Katniss (Jennifer Lawrence) és Snow elnök (Donald Sutherland) között is beindul a végső harc. Katniss egy 13. körzetbeli osztaggal, amelynek tagjai legközelebbi barátai – többek közt Gale, Finnick és Peeta – egy küldetésre indul, amely során azért teszik kockára életüket, hogy meggyilkolhassák Snow elnököt, aki immáron megszállottan próbálja elpusztítani a lányt.
Eredeti cím: The Hunger Games: Mockingjay – Part 2
Rendező: Francis Lawrence
Szereplők: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Natalie Dormer, Elizabeth Banks, Donald Sutherland, Julianne Moore, Woody Harrelson

Blinky Bill

Blinky Bill a legmenőbb és legvagányabb koala az egész vadonban. A kis kalandor arról álmodozik, hogy felfedező édesapja nyomdokaiba lépve egyszer majd elhagyja szülőföldjét, Zöld Völgyet, és bejárja a vadregényes ausztrál vidék különleges teremtményekkel teli világát. Blinky az egyetlen, aki hisz abban, hogy megtalálhatja Bill papát, aki a Fehér Sárkányok tengerét kutatva tűnt el a Sivatagban.A tettre kész Blinky egy nap rejtélyes jelre bukkan, ami az első nyom lehet elveszettnek hitt édesapjához. Maga mögött hagyja a biztonságot nyújtó Zöld Völgyet, és nekivág az ismeretlen Sivatagnak. Útja során megismerkedik az állatkertben nevelkedett, kissé félénk koalalánnyal, Mogyorócskával és a nagy dumájú galléros gyíkkal, Jackóval. A kis csapatnak nemcsak a hatalmas ausztrál vadon minden veszélyével kell szembenéznie, de még egy könyörtelen vadmacska bosszújával is meg kell birkóznia. A lenyűgöző tájakon megtett izgalmas út, a különleges élőlényekkel való találkozás és a megannyi váratlan kaland egyre jobban összekovácsolja a három jóbarátot. Blinky pedig egyre biztosabb abban, hogy meg fogja találni imádott édesapját.
Eredeti cím: Blinky Bill the Movie
Rendező: Deane Taylor, Noel Cleary, Alexs Stadermann, Alex Weight
Szinkronhangok: Toni Collette, David Wenham, Ryan Kwanten, Rufus Sewell

(MA)