Jump to content

Heti moziajánló - 2015.11.05.

2015. 11. 02. 11:29

A héten nem túl sok filmünk van, de szerencsére van köztük olyan, melyre már régóta vártunk és érdemes lesz rá beülni a moziba. Hogy mik is ezek, azt máris megmutatjuk.

007 Spectre

Rendező: Sam Mendes
Szereplők: Daniel Craig, Ralph Fiennes, Monica Bellucci, Léa Seydoux, Christoph Waltz, Dave Bautista
James Bond (Daniel Craig) titkos, múltjára utaló üzenetet kap, aminek nyomán nyomozni kezd egy titokzatos, sokak által már el is feledett szervezet után. Amíg M (Ralph Fiennes) politikai harcokat vív, hogy életben tartsa az MI6-et, addig Bond megpróbálja felfedni a Spectre szörnyű titkát.

A kis herceg

Rendező: Mark Osborne
Szinkronhangok: Rachel McAdams, James Franco, Paul Rudd, Marion Cotillard, Jeff Bridges, Benicio Del Toro
Fedezd fel újra minden idők egyik legkedveltebb meséjét! Mark Osborne, az Oscar-jelölt Kung Fu Panda rendezője elkészítette Antoine de Saint-Exupéry világhírű meséje, A kis herceg első animációs filmadaptációját. A történet főhőse egy kislány, akit édesanyja nagy erőkkel készít fel a felnőtt életre, ám szigorú menetrend szerint zajló napjaikat megzavarja a furcsa, ám jólelkű szomszéd. A pilóta egy egészen különleges világot mutat meg kis barátjának, ahol bármi lehetséges. Egy világot, mellyel sok évvel ezelőtt a kis herceg ismertette meg őt. A kislány varázslatos utazásra indul saját képzeletében és a kis herceg világában, és rátalál saját gyerekkorára. Itt tanulja meg végül, hogy a világon a legfontosabbak az emberi kapcsolatok, és hogy ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan!

Anyám és más futóbolondok a családból

Rendező: Fekete Ibolya
Szereplők: Ónodi Eszter, Danuta Szaflarska, Básti Juli, Gáspár Tibor
Négygenerációs történet, amely az 1900-as évek legelejétől a 2000-es évek elejéig követi végig a szereplők sorsát. A főhősnő, Anya kilencvennégy évet él és huszonhétszer költözik életében. A viharos természetű és példás veszélyérzettel megáldott nő végigvonszolja a férjét meg a lányát a fél országon, valahányszor veszélyt szimatol. Márpedig veszély mindig van: a XX. század viszontagságos eseményei elől rendre tovább kell állniuk. Át kell vészelni két világháborút, 1956-ot és még sok minden mást. De mindez nem rontja a kedvüket, mindegy, hová veti őket a sors, a Partiumtól Budapesten át az Isten háta mögé. Hurcolkodnak át az életen, egymásnak vetett háttal, önfeledten.