Jump to content

MacGyver visszatér a képernyőre

2015. 09. 21. 10:23

A hollywoodi We Love Retro-hullám újabb áldozata a csehszlovák teremfutballista-frizurás ügyesember, a vállfával és  biztosítótűvel atombombát hatástalanító MacGyver lett: az NCIS: LA alkotója kezében tér majd vissza a CBS-re, ha minden jól megy. Scott Gemmill nem egyedül esik neki a nyolcvanas évek ikonikus kalandfilmsorozatának, ami feltette a térképre a később a Csillagkapuban is imádott Richard Dean Andersont, hanem azzal a Henry Winklerrel, aki az eredeti executive producere is volt.

A CBS hamar lereagálta tehát az a múlt heti bejelentést, miszerint a 20th Century Television feltámasztja a nálunk Szupercsapat néven futott A-Teamet, és előhúzott egy másik régiséget a fiókból. A Hollywood Reporter szerint az annak idején az ABC-n hét évadot megélt sorozat újrájában egy húszas éveiben járó, MacGyver nevű pali lesz a főszereplő, akit egy Nagyon Titkos Szervezet szervez majd be, mert olyan szokatlan problémamegoldó képességekkel rendelkezik, melyek alkalmassá teszik mindenféle Nagyon Titkos Bevetés végrehajtására.

A sorozatban nagyon bíznak a CBS-nél, és beszervezték James Wan Atomic Monster nevű cégét is, Wan maga executive producer és rendező is lesz a projekt mellett, amit ha a CBS nem rendel be legalább pilotra, akkor elég borsos kötbért lesz kénytelen fizetni. Azt, hogy milyen hosszú évadokban gondolkodnak, egyelőre nem tudni, lehet, hogy az első csak egy limitált, hat- vagy tízrészes kanyar lesz. Az eredeti sorozatból 139 rész készült le, mellé két, 1994-es tévéfilmmel és egy Young MacGyver című spinoffal, de ez utóbbi a pilotnál beleállt a földbe.

(MA)