Jump to content

Heti moziajánló - 2015.09.24.

2015. 09. 21. 16:15

A héten csak két vígjátékot kapunk majd a moziba, melyre érdemes jegyet váltani. De senki se csüggejen, mert lesz ez még jobb is. Sokkal jobb.

A kezdő
(The intern)

Rendező: Nancy Meyers
Szereplők: Anne Hathaway, Robert De Niro, Rene Russo, Anders Holm, Adam DeVine, Zach Pearlman
A menő netes divatcég az egyenlő esélyek jegyében idősebb gyakornokokat is hajlandó fogadni. De erre talán nem készültek fel: beállít hozzájuk egy 70 körüli öltönyös, diplomatatáskás úr (Robert De Niro), és munkát kér. Valaha ő is hasonló szakmában dolgozott, mondja.A cég főnöke, a megállíthatatlan tempójú és nehezen elviselhető temperamentumú Jules (Anne Hathaway) alkalmazza a férfit, és attól kezdve kénytelenek eltűrni egymást: különböző szeszélyek, különböző szokások és hasonló nyakasság ütközik össze – egészen addig, míg a sok utálatból talán barátság nem alakul.

Én, Earl és a csaj, aki meg fog halni
(Me, Earl and the dying girl)

Rendező: Alfonso Gomez-Rejon
Szereplők: Thomas Mann, RJ Cyler, Olivia Cooke, Nick Offerman, Connie Britton
Greg magányos, mogorva és mormotaképe van. Végzős gimnazista, de kizárólag a város szegénynegyedében lakó Earllel barátkozik: minden szabadidejüket azzal töltik, hogy klasszikus filmcímekből hülye filmcímet ferdítenek, azután a címhez saját filmet forgatnak.

De egy sulibeli lánynak leukémiája van. És Greg anyja rákényszeríti a fiát, hogy menjen át beszélgetni a beteghez. A kínos helyzetből különleges, csupa vicc barátság születik – meg talán egy film, ami – ha jól sikerül – meggyógyíthatja Rachelt.