Jump to content

Heti moziajánló - 2015.09.03.

2015. 09. 01. 15:54

A hét nem tartogat semmi olyat, ami mindenképp megkövetelné a nagy vásznat, de azért akad itt pár darab, melyre esetleg érdemes jegyet váltani, ha nem bírnánk a rohanó hétköznapokat.

A szállító - Az örökség
(Transporter Refueled)

Rendező: Camille Delamarre
Szereplők: Ed Skrein, Ray Stevenson, Gabriella Wright, Loan Chabanol, Mikael Buxton, Tatiana Pajkovic
Frank Martin (Ed Skrein) a legjobban képzett szállító, akit pénzért találni lehet. Dögös új megbízói azonban csőbe húzzák, így hamarosan kegyetlen emberkereskedőkkel találja szemben magát. Nagyobb lett a tét, fejlettebbek a kütyük, de a három egyszerű szabály változatlan: teljesítsd a megbízást, nincsenek nevek és ne nyúlj a csomaghoz.

Miénk a világ
(We are your friends)

Rendező: Max JosephForgatókönyvíró: Max Joseph, Meaghan Oppenheimer
Szereplők: Emily Ratajkowski, Zac Efron, Jon Bernthal, Wes Bentley
A DJ-k világába a nyerő belépő: egy laptop, némi tehetség és egy tuti sláger. Cole (Zac Efron) jövőképében nincs helye a felvételinek, sem a bölcsészkarnak, és eszében sincs diákhitellel lenullázni magát. Sokkal nagyra törőbb vágyai vannak: tömegeket akar megmozgatni a zenéjével. Bár a nagy fantáziálás még nem robbantotta ki a házibulik világából, ahol a haverjaival DJ-zik esténként, egy valamit határozottan tud: ki akar törni a középszerűségből.Amikor egy partin megismerkedik a karizmatikus Jamesszel (Wes Bentley), elérkezik számára a nagy lehetőség. A tapasztalt DJ a szárnyai alá veszi Cole-t, bevezeti az ifjú titánt a mixelés apró trükkjeibe, megmutatja azokat a zenei alapokat, amelyekből végre össze tudja hozni saját, egyedi hangzású trackjét. Miközben Cole egyre közelebb kerül az álmaihoz, a magánélete felborulni látszik. Összerúgja a port a barátaival, és egyre közelebbi viszonyba kerül James barátnőjével, a gyönyörű Sophie-val (Emily Ratajkowski). Döntenie kell: a szerelmet és a haverokat választja, vagy a számára elrendelt utat követi, és a legmenőbb DJ válik belőle az elektronikus zenevilágban.

Boldogság bármi áron
(Cake)

Rendező: Daniel Barnz
Szereplők: Jennifer Aniston, Adriana Barraza, Anna Kendrick, Sam Worthington, William H. Macy, Britt Robertson
Claire-nek (Jennifer Aniston) sajog mindene. Teste fájdalma eléggé nyilvánvaló a hegekből, melyek a testét fedik és abból, ahogy vonszolja magát, beleremegve minden egyes bizonytalan lépésbe. Hasonlóan gyengén rejtegeti az érzelmi fájdalmakat is. Szinte minden szavával valamilyen perzselő átkot szór környezetére. Elmarta maga mellől a férjét és a barátait is, még a fájdalommal élők támogatócsoportjából is kirúgatta magát. Az egyetlen, aki még megmaradt Claire egyébként teljesen remete életében, a házvezetőnője, Silvana (Adriana Barraza), aki azonban már alig tudja tolerálni főnöke alkohol és nyugtatók iránti csillapíthatatlan vágyát. Ám Claire egyik társának a fájdalommal élők támogatócsoportjából, Ninának (Anna Kendrick) öngyilkossága felfedi egy másik szenvedélyét is. Ahogy Claire szép lassan beilleszti magát Nina férje és fia életébe, lehet, hogy végül megtalálja a megváltást…