Jump to content

Heti filmajánló - 2015.07.23.

2015. 07. 20. 10:28

Sajnos a héten elég csekély lesz a filmes felhozatal. Nagyobb filmek közöl csak egy Marvel-t kapnak a hű mozilátogatók, ezen kívül pedig számos kis költségvetéső film kerül terítékre.

A Hangya (Ant-man)

A történet főszereplője a szélhámos Scott Lang (Paul Rudd), akinek különleges képessége, hogy rendkívül apróra tud zsugorodni, miközben megsokszorozza erejét. A csaló Lang arra kényszerül, hogy egykori mentora, Dr. Hank Pym (Michael Douglas) védelmére keljen, aki kifejlesztette számára speciális ruháját. Pym és Lang közösen kell, hogy dolgozzon, annak érdekében, hogy a technológiára áhítozó gonosz erőket megfékezzék, ehhez pedig végre kell hajtsák az évezred betörését.
Rendezte: Peyton Reed
Főszerepben: Paul Rudd, Evangeline Lilly, Hayley Atwell, Judy Greer, Michael Douglas, Michael Peña

Önkívület (Self/Less)

Damian (Sir Ben Kingsley), a dúsgazdag, nagy tiszteletben álló építész fényűző élete közel sem olyan tökéletes, mint elsőre látszik. Halálos betegséggel küzd, és napjai meg vannak számlálva. De talán nincs veszve minden számára.
Egy nap egy különleges kutatásokat végző intézet, a Phoenix Biogenic embere (Matthew Goodie) felajánlja Damiannek, hogy ha szeretne tovább élni, radikális eljárással áthelyezik a tudatát egy fiatal, egészséges alanyba. Az üzletember igent mond az ajánlatra, és hamarosan új és fitt testben ébred (Ryan Reynolds). A középkorú, tapasztalt Damian ettől kezdve nagy kanállal eszi az életet: csinos nők, luxusautók és szórakozás töltik ki a hétköznapjait. Eleinte – mert a halhatatlanságnak ára van. Miután a gazdatest emlékei kezdenek a felszínre törni, Damian nyomozásba kezd, hogy kiderítse, kinek is vette át a helyét. Csakhogy azok, akiknek az újjászületését köszönheti, sötét titkot rejtegetnek a világ elől, és bármire képesek, hogy azt megőrizzék…
Rendezte: Tarsem Singh
Főszerepben: Ryan Reynolds, Sir Ben Kingsley, Matthew Goode, Natalie Martinez, Michelle Dockery

Hullámlovasok (Ride)

Jackie (Helen Hunt), a The New Yorker magazin szerkesztője kénytelen hátrahagyni az irodát és fia után utazni Los Angelesbe. Angelo (Brenton Thwaites) ugyanis úgy döntött, felhagy a főiskolával, hogy napjait inkább szörfözéssel és önmegvalósítással töltse. Ám a nő egyszer csak azon veszi észre magát, ő maga az, aki hatalmas változáson esik át a tengerparton. Megismerkedik egy nála jóval fiatalabb szörfoktatóval, aki mellett újra felfedezi önmagát és nőiességét és már csak fiával való törékeny kapcsolatát kell újra megszilárdítania.
Rendezte: Helen Hunt
Főszerepben: Helen Hunt, Brenton Thwaites, Luke Wilson, Julie Dretzin, David Zayas