Jump to content

A minneapolisi filmfesztiválon mutatkozik Török Ferenc filmje

2015. 04. 22. 11:40

Személyesen mutatja be a Senki szigete című legutóbbi mozifilmjét Török Ferenc filmrendező a Minneapolisi St. Paul Nemzetközi Filmfesztiválon. A Moszkva tér rendezőjének alkotásában több nagynevű szakember is részt vett, többek között a legendás rendező, Sándor Pál, aki ezúttal producerként működött közre.

A napjaink Budapestjén játszódó "színes film noir"-nak Minnesota állam jelentős kulturális eseményén lesz a nemzetközi premierje - tájékoztat a Magyar Filmunió.

Az amerikai filmes szemle műsorára tűzi Pálfi György Karlovy Vary-ban díjazott, magyar-dél-koreai-francia koprodukcióban készült Szabadesés című filmjét és Zomborácz Virág több nemzetközi fesztiválon rangos díjakkal méltatott Utóélet című filmjét is.

Az 1962-ben alapított Film Society of Minneapolis seregszemléje évről évre mintegy 70 ország friss filmterméséből vonultat fel rangos válogatást az amerikai metropoliszban. Török Ferenc filmje a World Cinema programban lesz látható pénteken és szombaton. A Moszkva tér (2000) rendezőjének legutóbbi filmje egy esküvőjéről megszökött menyasszony, egy távoli, rejtélyes szigetre vágyó taxis lány és egy kallódó, nőcsábász kosaras fiú mindhármuk életét megváltoztató, véletlen találkozásáról szól. A fiatalok meseszerű hétköznapjaiban sok a váratlan fordulat és a szerelmi zűrzavar.

Az abszurd mese Szekér András (Ópium, A nagy füzet) forgatókönyvéből készült. A szökött menyasszonyt Jakab Juli (Nekem Budapest), a vad taxisofőrt Bánfalvi Eszter (Isztambul, A zöld sárkány gyermekei), a kosaras fiút Mohai Tamás (Szabadság különjárat) alakítja. A Senki szigete operatőre Szecsanov Martin, producere Sándor Pál.

(Forrás:kulturmozaik.hu;mtu/Fotó:urania-nf.hu)