Jump to content

Villeneuve rendezheti a Szárnyas fejvadász folytatását

2015. 02. 28. 13:49

Denis Villeneuve lehet a Szárnyas fejvadász folytatásának rendezője, a sci-fiben Harrison Ford ismét Rick Deckard szerepét játssza.

A produkció forgatása 2016 nyarán kezdődik. A forgatókönyvön, amelynek eredeti ötlete Hampton Fanchertől és Ridley Scott-tól származik, Fancher és Michael Green dolgozik.

Az új történet évtizedekkel a Szárnyas fejvadász befejezése után veszi fel a fonalat. Az eredeti filmben Ford alakította a „szárnyas fejvadászt”, aki lázadó replikánsok, néhány éves élettartamú androidok után nyomoz a „gépeket” gyártó Tyrell vállalat megbízásából.

Denis Villeneuve legutóbb a Sicario című krimin dolgozott, amelyben Emily Blunt, Josh Brolin és Benicio Del Toro alakították a főszerepeket. Ő rendezte a 2013-ban bemutatott Fogságban című alkotást is, amelyben Hugh Jackman és Jake Gyllenhaal játszott.

A nyolcvanas évek elején Ridley Scott rendezésében forgatott Szárnyas fejvadász két Oscar-jelölést kapott. Scott később egy rendezői változatot is készített. A produkció Philip K. Dick Álmodnak-e az androidok elektronikus bárányokkal? című írása nyomán született.

További érdekességekért kérjük, keresse fel Facebook oldalunkat!

(fotó: movieweb.com, forrás: MTI)