Jump to content

Elhunyt Leonard Nimoy

2015. 02. 28. 11:17

83 éves korában meghalt az eredeti Star Trek-sorozat Mr. Spockja, Leonard Nimoy színész és rendező. Nimoy a múlthéten került kórházba, halálhírét a New York Times jelentette be.

Leonard Nimoy régóta betegeskedett, januárban tárta a nyilvánosság elé, hogy krónikus obstruktív légúti betegségben (COPD) szenved. Állítása szerint ezt a dohányzás okozta, dacára annak, hogy harminc éve leszokott róla.

Nimoy-ra elsősorban Mr. Spockként, az Enterprise félig ember, félig vulkáni tagjaként fogunk emlékezni. A színész azonban maga is két Star Trek-filmet rendezett, ezenkívül ő volt a Három férfi és egy bébi direktora is.

A hatvanas években kiadott egy albumot különböző feldolgozásokkal, Emmy-re jelölték egy 1982-es tévéfilmért, ő adta a hangját a Civilization nevű játéksorozat negyedik részéhez, vendégszerepelt a Rejtély és az Agymenők című tévésorozatokban és megjelentetett egy verseskötetet.

Nimoy egy pillanatig sem tagadta le azt a hatást, amit Mr. Spockként tett a világ popkultúrájára. Live long and prosper, azaz élj soká és légy sikeres. Ez volt Spock szállóigéje és ez szerepelt az utolsó tweetben, amit Nimoy feltehetőleg a kórházból küldött ezen a héten.

További érdekességeket talál Facebook oldalunkon.

(fotó: treknews.net, forrás: index.hu)